Cursurile se desfășoară cu prezență fizică în toate unitățile de învățământ, săptămâna viitoare

Cursurile se desfășoară cu prezență fizică în toate unitățile de învățământ, săptămâna viitoare

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a aprobat, vineri, desfășurarea cu prezență fizică a orelor de curs în toate unitățile de învățământ din județul Botoșani.

Potrivit actului normativ adoptat, scenariile vor fi actualizate săptămânal, în funcție de incidența îmbolnăvirilor COVID-19 și de rata de vaccinare a personalului.

„Trecerea de la scenariul online la scenariul cu prezență fizică se face prin decizia consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar, cu informarea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, în situația atingerii procentului de 60% din personalul vaccinat.

Decizia se ia prin raportare la fiecare zi de vineri, conform situației privind personalul vaccinat publicată și actualizată săptămânal pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Prin excepție de la dispozițiile art. 2, începând cu data de 22 noiembrie 2021, în localitățile în care rata de incidență este sub 3/1.000, activitățile didactice se pot desfășura cu prezența fizică în unitățile de învățământ preuniversitar, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară, independent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ”, prevede hotărârea CJSU.

În scenariul epidemiologic „roșu” se aflau, vineri, comunele Cordăreni (3,58) și Santa Mare (9,04), însă rata de vaccinare a fiecărei unități de învățământ de pe raza acestora permite derularea cursurilor cu prezență fizică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Profesoară acuzată de purtare abuzivă. Ar fi agresat și umilit o elevă pe care a găsit-o într-un bar, în timpul orelor de curs

astăzi, 11:41
2290

O profesoară din cadrul Liceului „Dimitrie Cantemir” din Darabani este acuzată că a agresat o elevă, pe care a găsit-o într-un bar, în timpul programului de cursuri. Poliția a demarat o an...

Femeie lovită de mașină pe trecerea de pietoni

astăzi, 11:12
434

O femeie a fost acroșată de o mașină pe trecerea de pietoni, miercuri dimineață, pe Calea Națională din municipiul Botoșani.Potrivit echipajului de poliție direcționat spre locul accide...

Cimitir de mașini desființat de Garda de Mediu. Operatorul a fost sancționat cu amendă de 50.000 de lei

astăzi, 09:28
472

Comisarii de mediu au interzis activitatea unui punct de colectare și tratare a vehiculelor scoase din uz și au sancționat cu amendă în valoare de 50.000 de lei operatorul economic, în...