Curs festiv la „Laurian” cu drapel, clopoțel și multe flori, dar fără șef de promoție (fotogalerie)

Curs festiv la „Laurian” cu drapel, clopoțel și multe flori, dar fără șef de promoție (fotogalerie)

Ca și cum pandemia și războiul nu au fost suficiente pentru a le da peste cap frumusețea și tihna anilor de liceu, absolvenții din acest an se văd obligați să-și organizeze finalul festiv al liceului fără a fi cu adevărat absolvenți.

Greva dascălilor a făcut ca mediile generale să nu fie încheiate încă, astfel că la festivitățile de final de an nu pot fi stabiliți nici șeful de promoție, nici premianții absolvenților. În realitate, tinerii nici absolvenți nu se pot numi, atâta timp cât situația școlară nu este definitivată.

Asta nu i-a împiedicat pe laurieni, spre exemplu, să organizeze tradiționalul curs festiv.  Cum robele și togile au fost rezervate din timp, iar Aula Magna este gata de musafiri oricând, festivitatea s-a desfășurat cu emoțiile și fotografiile inerente. Ca în fiecare an, cei mai buni elevi ai claselor terminale au arborat drapelul bătrânului Colegiu Național ”A.T.Laurian”, ritualul cursului festiv incluzând predarea Cheii Succesului între clasele a XII-a și a XI-a, dar și un ultim sunet al clopoțelului pe care îl face să cânte, de fiecare dată, directoarea Mihaela Prăjinariu. Florile, videoclipurile realizate  cu cele  mai frumoase momente ale anilor de liceu, o ultimă strigare a catalogului și diplomele acordate doar în ordine alfabetică au completat sărbătoarea finaliștilor.

„Iată-ne din nou la momentul despărțirii de o generație de laurieni, moment de început al unei noi etape din viața voastră. Cu aceleași emoții, dar mereu altele, pentru că  sunteți unici și frumoși. Ca directori, am încercat să vă fim aproape, să atenuăm efectele perioadei dificile pe care am traversat-o cu toții. Am căutat soluții, am făcut dotări, am trecut cu bine prin pandemie și ore online.  Am încercat să vă dăruim tot ce avem mai bun în noi. Am încercat să fim a doua casă pentru voi, iar, dacă așa a fost, înseamnă că am reușit. Vă mulțumim dumneavoastră, părinților, că ne-ați oferit diamantele dumneavoastră pentru ca, noi, profesorii, să le șlefuim.”

„Le mulțumim și profesorilor care au fost lângă voi în anii aceștia dificili, într-o perioadă cu o grea încărcătură emoțională. Da, sunteți și voi o generație de sacrificiu și pentru că, iată, terminați liceul în condițiile în care greva profesorilor a tensionat puțin relația dintre școală și societate. Dar să ne bucurăm că ați terminat cu bine partea aceasta a pregătirii voastre, să-i aveți întotdeauna pe cei dragi lângă voi, multă sănătate, mult succes în cele ce vin și un viitor cât mai frumos!”, sunt mesajele transmise de directorii Ioan Onofrei și Mihaela Prăjinariu.

„Mulțumim doamnelor profesoare și domnilor profesori, alături de care am îmbrăcat toga adulților. Mulțumim înțelepciunii doamnei și domnului director, hărniciei oamenilor care lucrează în școală, prieteniei colegilor noștri din celelalte clase. Nu în cele din urmă, vă mulțumim vouă părinților, căci ne sunteți eroi și fără dumneavoastră, nu s-ar fi făcut nimic, de la bun început. Dragi colegi, vă urez succes și sper ca peste zeci de ani să ne revedem, cu toții, cu bine aici. Felicitări celor deștepți, laude celor buni, felicitări celor care s-au desăvârșit în virtuțile școlărești, laude celor care au reușit să le depășească. Laurianule, îți suntem recunoscători și îți urăm ca, oricâte generații vor veni și vor trece după fire, tu să rămâi acolo și să le primești pe toate, cum ne-ai primit și pe noi.”, sunt cuvintele lui Matei Tanasă, unul dintre elevii laureați ai Laurianului.

Finaliștii se despart de clasele de liceu cu speranța că examenul de bacalaureat se va desfășura conform programului, fără să li se pună în pericol admiterea în facultățile ce îi așteaptă.   

(Irina Siminiceanu) 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Universitatea Craiova - FC Botoșani 5-1! Eșec usturător

Duminică, 1 Octombrie 2023
141

Situația este din ce în ce mai drastică la FC Botoșani. Elevii lui Dan Alexa au pierdut duelul cu Universitatea Craiova, scor 5-1 și rămân ultimii în Superligă.Problemele a...

Cererile pentru bursele sociale ale elevilor mai pot fi depuse până pe 6 octombrie

Duminică, 1 Octombrie 2023
144

Sistemul de acordare a burselor sociale pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat în anul școlar 2023 - 2024 s-a schimbat față de cel din anii anteriori. Valoarea b...

Polițistul din Botoșani căruia pasiunea pentru muzică i-a adus două trofee

Duminică, 1 Octombrie 2023
494

Un polițist de frontieră din Dorohoi s-a făcut remarcat prin pasiunea pentru muzică, o chemare care i-a adus deja două premii importante.Daniel Vitcu lucrează la Sectorul Poliției de Fronti...