Joi, 20 martie, s-a desfășurat etapa județeană a Concursului Național de nutriție și alimentație sănătoasă din cadrul proiectului ,,CULINARIADA”, ediția a VI-a.
Concursul a fost aprobat cu Ordinul MEC Nr. 3.026 / 14.01.2025, Anexa 2, poziţia 60, în Lista proiectelor de educație extrașcolară naționale şi internaționale, fără finanțare, care se desfășoară în România în anul școlar 2024-2025.
Participarea a constat în realizarea unor preparate culinare (de bază/desert) după o rețetă tradițională, specifică locului sau zonei geografice din care provin participanții. Au concurat 40 de echipe, 24 preparate de bază și 16 preparate din categoria desert, coordonați de 32 profesori din 10 unități de învățământ din județul Botoșani.
Echipele participante de la Colegiul Economic ,,Octav Onicescu” au obținut următoarele rezultate:
- Pavăl Georgiana și Nicolosi Giada, coordonate de dna profesor Cântec Elena au obținut Premiul I la categoria deserturi, și s-au calificat la etapa națională, si mențiune la categoria preparate de bază, Miron Ștefan și Croitoriu Dorin, respectiv Buțura Amalia și Popovici Carina, coordonați de profesor Acatrinei Cătălina au obținut premiul special la categoria deserturi.