„Cu viața mea apăr viața”, concurs dedicat elevilor de gimnaziu și liceu (fotogalerie)

„Cu viața mea apăr viața”, concurs dedicat elevilor de gimnaziu și liceu (fotogalerie)

28 de elevi au participat, sâmbătă, la concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”. Organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” și Inspectoratul Școlar Județean, concursul a fost reluat după o pauză de doi ani.

La festivitatea de deschidere, din partea IȘJ Botoșani au fost prezenți profesor dr. Ada Alexandrina Macovei, inspector școlar general și profesor Bogdan Suruciuc,  inspector școlar de management.

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start șapte echipaje de la școli și licee din Botoșani, Roma, Flămânzi și Cordăreni.

Concursul a avut ca scop cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc ce pot genera situaţii de urgenţă sau dezastre, a modului de acţiune în cazul iminenţei producerii unei situaţii de urgenţă, precum și formarea spiritului de solidaritate şi implicarea în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în astfel de cazuri.

Concurenții au avut de susținut trei probe: una teoretică şi două practice. La proba teoretică, elevii au completat un chestionar cu întrebări din domeniul protecţiei civile. Probele practice au constat în transportarea unei persoane accidentate pe targă pe o distanță de 50 m și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contracronometru.

La final, clasamentul se prezintă astfel:

Categoria gimnaziu:

Locul I – echipajul Școlii Gimnaziale nr.17 Botoșani

Locul II – echipajul Școlii Gimnaziale nr. 1 Cordăreni

Locul III – echipajul Școlii Gimnaziale „Ion Bojoi” Flămânzi

Mențiune – echipajul Școlii Gimnaziale nr. 1 Roma.

La categoria liceu:

Locul I – echipajul Școlii Profesionale de Cooperație Botoșani

Locul II – echipajul Liceului Teoretic „Grigore Antipa” Botoșani

Locul III – echipajul Liceului cu Program Sportiv Botoșani.

Competiția s-a încheiat cu o festivitate de premiere, la care au participat  inspectorul șef al ISU Botoșani, colonel Dan Decebal Muraru și inspectorul școlar de educație fizică și sport, profesor Cristian Marius Gherasim.

Câștigătorii au primit diplome, medalii și cupe.

În semn de prețuire și respect pentru participarea consecventă la realizarea unei culturi educaționale civice de prevenire a incendiilor și de protecție civilă a zeci de generații de elevi, conducerea ISU Botoșani a acordat „Placheta Onorifică” profesorului Sorin Rîptea de la Școala Gimnazială nr. 17 Botoșani.

Au participat elevi din: Liceul cu Program Sportiv Botoșani, Liceul Teoretic „Grigore Antipa” Botoșani, Școala Profesională de Cooperație Botoșani, Școala Ginmazială nr. 17 Botoșani, Școala Gimnazială nr. 1 Cordăreni, Școala Gimnazială „Ioan Bujoi” Flămânzi și Școala Gimnazială nr. 1 Roma.

Competiția a fost organizată cu sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Botoșani și a filialei județene a Societății Naționale de Crucea Roșie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

STUDIU: Somnul cu o sursă de lumină în cameră îngrașă și crește riscul unor afecțiuni grave

astăzi, 19:42
160

Expunerea la orice fel de lumină în timpul somnului crește riscul de obezitate şi alte probleme grave de sănătate, este concluzia unui studiu recent citat de CNN. Chiar și lumina slabă po...

Drapelul României sărbătorit de social-democrații botoșăneni (fotogalerie)

astăzi, 19:34
88

Drapelul României reprezintă mai mult decât o pânză tricoloră pe care o vedem arborată la sediile instituțiilor publice, pe lăncile militarilor ori în competițiile sport...

În cazul unui zbor anulat, cei afectați pot cere despăgubiri de până la 600 de euro

astăzi, 13:01
137

Legislația europeană le permite celor ce au de suferit din cauza unui zbor anulat să ceară companiei de transport o compensație ce poate ajunge și la 600 de euro. În plus, după cum a stab...