„Cu drag... de Dragobete” la Liceul „Dimitrie Negreanu” din Botoșani (fotogalerie)

„Cu drag... de Dragobete” la Liceul „Dimitrie Negreanu” din Botoșani (fotogalerie)

În prag de primăvară, povestea tradițiilor este continuată de elevii de la Liceul „Dimitrie Negreanu” din Botoșani, acolo unde întâlnirea cu focul tradiției le-a dezghețat inimile celor prezenți la șezătoarea „Cu drag …de Dragobete”.

Familia năvalnicului Dragobete a organizat o întâlnire a gospodarilor din clasa a X-a A, care și-au căutat ursita, coordonați de profesoarele Mihaela Budeanu-Mihalachi, Anca Dascălu, Raluca Grădinaru și bibliotecar Daniela Nichiteanu.

Realizând mărțișoare, croșetând, împletind, cosând pe etamină simboluri ale devenirii noastre, împletind obiecte din pănuși de porumb, tinerii s-au întors în timp și și-au aflat rădăcinile spiritului pe vremea poveștilor și ghicitorilor bunicilor. Nota de bună dispoziție a fost țesută pe acorduri de muzică populară.

„Dragobete, gazda elevilor, este fiul Dochiei, cel care la naștere a avut patru ursitoare: Primăvara care i-a oferit iubirea și tinerețea fără bătrânețe, Vara care i-a dăruit dulceața poamelor, Toamna care i-a dat un fluier să bucure oamenii, iar Iarna i-a dat o cămașă albă și strălucitoare să fie ușor de văzut. Deși iubit de toți, Dragobetele a rămas singur, iar spiritul său apare la români să le amintească de faptul că nimic nu e mai presus de iubire. Șezătoarea a fost, nu doar un basm cu tineri și valori autentice, ci și o lecție de patriotism, o deșteptare a Primăverii”, au povestit cadrele didactice, care s-au ocupat de organizarea activității.















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1064

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9572

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1303

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...