Copiii din Viișoara au încondeiat ouă și au stat „De vorbă cu bunicii” (fotogalerie)

Copiii din Viișoara au încondeiat ouă și au stat „De vorbă cu bunicii” (fotogalerie)

E săptămâna mare, săptămâna luminată în care trebuie să facem numai fapte bune. Elevii, părinții și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Dimitrie Brândză” din Viișoara își doresc să facă în continuare fapte prin care să aline singurătatea și suferința bunicilor noștri.

Joi, 21 aprilie 2022, elevii claselor I – VIII, însoțiți de cadrele didactice Farcaș Otilia, Bărăncianu Daniela, Moscalu Maria, Bilibău Mirela, Epure Violeta, Străjeriu Dragoș Gabriel, Smochină Anca și Ceică Cristina Luminița au participat la o frumoasă activitate desfășurată în Biserica din Viișoara Mare, alături fiindu-le și reprezentantul din partea părinților, Chiorescu Giorgiana.

Părintele Condurache Marius și-a așteptat enoriașii cu dulciuri și colăcei. Copiii, unii dintre ei îmbrăcați în portul popular sau cu ie, au venit pregătiți cu ouă, chișite, vopsea, animați de voioșie și de gândul că vor realiza cel mai frumos ou pentru Paște. Pentru că au reușit să facă ouă deosebite, părintele Condurache i-a răsplătit pe cei mici cu dulciuri, icoane și cărți sfinte, aceștia spunându-i părintelui că abia așteaptă să vină și anul viitor.

De la Biserică copiii au pornit, din nou, în aventură pentru a sta ,,De vorbă cu bunicii”. Spunem aventură pentru că ei așa o percep. Sunt încântați să le audă povestirile din tinerețe chiar dacă, de cele mai multe ori, acestea sunt umbrite de greutățile actuale generate de singurătate și neputință. Este dureros și trist, însă unii bunici reușesc să emane o energie pozitivă care acoperă trecerea anilor.

Pe lângă pachetul cu alimente, copiii le-au făcut bunicilor felicitări și au fost încântați să le dăruiască câte un ou roșu făcut cu mânuțele lor în Sfânta Biserică.

Este puțin, însă sperăm ca zâmbetele și bucuria de pe fețele copilașilor să le dea încredere și speranță că vor veni și zile mai senine.















(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
10

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
28

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
135

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...