Comisia Europeană a lansat apelul pentru propuneri de proiecte și Ghidul Erasmus+, aferente anului 2024

La sfârșitul lunii noiembrie Comisia Europeană a lansat apelul pentru propuneri de proiecte și Ghidul Erasmus+, aferente anului 2024.

Comisia Europeană a lansat apelul pentru propuneri de proiecte și Ghidul Erasmus+, aferente anului 2024

  Erasmus+ este un program de succes al  Uniunii Europene care sprijină educația, formarea, tineretul și sportul în Europa, oferind tinerilor-elevi, studenți- cât și adulților-cadre didactice, personal posibilitatea de a se dezvolta în plan profesional și personal, de a consolida identitatea și valorile europene.

Activitățile de cooperare în cadrul Erasmus+ vor continua să aducă oameni și organizații împreună pentru a lucra pe cele patru priorități cheie generale ale programului 2021-2027: incluziunea, cetățenia activă și participarea democratică, tranziția ecologică și cea digitală.

În vederea  atenuării  efectului inflației asupra participanților care învață în străinătate și pentru a permite o participare extinsă, programul va crește cu 5,9% nivelurile granturilor pentru majoritatea acțiunilor de mobilitate.

În 2024, programul va oferi stimulente mai puternice pentru călătoriile  mai prietenoase cu mediul. Începând cu 2024, acestea vor constitui opțiunea implicită, iar participanții din zonele îndepărtate, insule sau locuri cu rețele feroviare insuficiente vor primi compensații adecvate pentru utilizarea acestor mijloace durabile de călătorie. Pentru prima dată, se vor oferi și contribuții pentru călătoriile în învățământul superior intraeuropean. Acest lucru va asigura reguli de finanțare mai uniforme pentru toate sectoarele.

 Detalii privind programul în comunicatul de presă al Comisiei Europene și pe pagina

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11

Înaintea sărbătorilor pascale, jandarmii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale și ...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
21

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
271

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...