Clasa pregătitoare 2021: IȘJ Botoșani a publicat listele cu locurile rămase libere după prima etapă de înscriere

Clasa pregătitoare 2021: IȘJ Botoșani a publicat listele cu locurile rămase libere după prima etapă de înscriere

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani a publicat joi, 20 mai, pe site-ul instituției, doar listele cu locurile rămase libere, nu însă și pe cele cu numele copiilor admiși, după prima etapă de înscriere a acestora în clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2021-2022.

Până la această oră, în județul Botoșani, părinții nu pot verifica pe site instituției, lista copiilor admiși în clasa pregătitoare.

Deși procedura operațională și metodologia pentru înscrierea în învățământul primar 2021-2022 prevedeau această obligație de a afișa rezultatele etapei I pe 20 mai, majoritatea inspectoratelor, inclusiv cel din Botoșani, au ignorat această prevedere.

Conform Edupedu, doar 11 inspectorate, din 42, au afișat în termenul legal listele cu rezultatele așteptate de părinți, după prima etapă de înscriere.

Din datele publicate pe site-ul IȘJ Botoșani, la nivelul județului, au fost aprobate 138 de clase pregătitoare, cu un număr de 2297 de copii admiși,  dintr-o capacitate totală de 2594 de locuri.

Numărul de locuri libere pentru etapa a II-a este de 297.

Pentru anul școlar 2021-2022, în municipiul Botoșani, au fost aprobate 39 de  clase pregătitoare, cu o capacitate de 958 de locuri, fiind admiși, după prima etapă de înscriere, 881 de copii.

La nivelul municipiului, numărul de locuri libere pentru etapa a II-a de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare este de 77, repartizate astfel:

1.Școala Gimnazială „Grigore Antipa” Botoșani – 1 loc (Step by Step)

2.Liceul cu Program Sportiv Botoșani – 7 locuri (Tradițional)

3.Școala Gimnazială „Grigore Antipa” Botoșani – 15 locuri (Tradițional)

4.Școala Gimnazială nr. 10 Botoșani – 1 loc (Tradițional)

5.Școala Gimnazială nr. 12 Botoșani – 4 locuri (Tradițional)

6.Școala Gimnazială nr. 13 Botoșani – 14 locuri (Tradițional)

7.Școala Gimnazială nr.17 Botoșani – 5 locuri (Tradițional)

8.Școala Gimnazială nr. 2 Botoșani – 1 loc (Tradițional)

9.Școala Gimnazială „Sfânta Maria” Botoșani – 5 locuri (Tradițional)

10.Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” Botoșani – 9 locuri (Tradițional)

11.Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Botoșani – 15 locuri (Tradițional)

A doua etapă de înscriere în învățământul primar

21 mai 2021 – Comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborate de inspectoratul școlar;

24 mai – 31 mai 2021 – Depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă;

4 iunie 2021 – Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale pentru clasa pregătitoare. În perioada 1 septembrie – 10 septembrie 2021 – Centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților/ tutorilor legal instituiți/ reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

Lista cu locurile rămase libere, în județul Botoșani, după prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare, poate fi consultată accesând următorul link: https://isjbotosani.ro/wp-content/uploads/2021/05/locuri-libere-cp-1.pdf

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta