Cinci zile până la deschiderea Universității „Alexandru Ioan Cuza” la Botoșani

Cinci zile până la deschiderea Universității „Alexandru Ioan Cuza” la Botoșani

Doar cinci zile au mai rămas până când județul Botoșani va deveni cu adevărat un mic centru universitar. De la 1 octombrie, anul universitar se va deschide și la Botoșani, în cadrul Extensiunii universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

Practic, pe 1 octombrie va răsuna pentru prima dată la Botoșani și Gaudeamus Igitur pentru studenții înscriși la noua unitate de învățământ academic.

Oficialii au anunțat că nu mai puțin de 35 de botoșăneni vor urma începând din acest an cursuri de licență și master în cadrul acestei extensiuni a universității ieșene care a fost deschisă la Colegiului Național „A. T. Laurian”.

Tinerii care nu au posibilități să ajungă în centrele universitare sau cei care doresc să-și aprofundeze studiile vor beneficia de cel mai înalt nivel academic chiar aici, la Botoșani. Acest deziderat nu ar fi fost dus la îndeplinire fără deschiderea și implicarea domnului prof. univ. dr., Tudorel Toader, și fără sprijinul, atât al domnului primar Cosmin Andrei cât și a domnului deputat Marius Budăi, fost ministru al Muncii.”, a explicat președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

 

Spune-ne opinia ta