Certificatele Cambridge English, recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării

Certificatele Cambridge English, recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării

Ministerul Educației din România a recunoscut toate certificatele Cambridge English care specifică obținerea unui punctaj minim de 140 de puncte conform Grilei Cambridge English (Cambridge English Scale), respectiv B1 conform CECRL.

Puteți consulta lista publicată de Ministerul Educației accesând acest link și urmărind pozițiile 46-64 : https://twinklestar.ro/wp-content/uploads/2021/01/OMEC_6063.pdf

Cu alte cuvinte, indiferent de examenul la care un candidat participă, dacă certificatul obținut include un punctaj minim de 140 de puncte, deținătorul certificatului își poate echivala proba de la Bacalaureat.

Sincronizare cu experți de talie internațională

Este foarte important de reținut că noua listă cuprinde și certificatul Cambridge English Entry Level Certificate in ESOL International (Entry 3) (Key) care poate fi obținut în urma examenelor A2 Key și A2 Key for Schools.

Conform specialiștilor în evaluare de la Cambridge, candidații care obțin peste 140 de puncte la examenul A2 (nivel pre-intermediar), au abilități superioare nivelului, deci pot fi încadrați în prima parte a nivelului nivelul B1 (intermediar). Faptul că MEC a adăugat recent și examenul A2 Key pe lista acceptată la evaluare reprezintă o recunoaștere a acestui fapt și o șansă în plus pentru elevii din România.

Anii trecuți se puteau obține doar calificativele B1 și B2, în funcție de examenul susținut (examenul B1 Preliminary se echivala cu B1 iar de la B2 First în sus - se obținea calificativul B2). Acum calificativele au fost extinse și pe C1 și C2 iar toate echivalările se realizează în funcție de punctajul obținut și nu de examen.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
344

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
602

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
169

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...