Cele mai bune și cele mai slabe licee din Botoșani, după procentul de promovare înregistrat la bacalaureat!

Două licee din județul Botoșani au realizat procente de promovare de peste 98%, în timp ce alte două unități de învățământ nu au niciun elev promovat după prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an. 

Cele mai bune și cele mai slabe licee din Botoșani, după procentul de promovare înregistrat la bacalaureat!

 Colegiul Național  

Liceul cu cel mai mare procent de promovare, la nivelul județului Botoșani, este Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani, cu 99,10%, urmat de Colegiul Național "A.T.Laurian" Botoșani, cu un procent de promovare de 98,59%.

Pe locul trei, cu 93,33%, se află Colegiul Economic "Octav Onicescu" Botoșani, iar pe pozițiile patru și cinci se regăsesc Liceul de Artă "Ștefan Luchian" Botoșani (87,50%) și Colegiul Național "Grigore Ghica" Dorohoi (87,13%).

Următoarele cinci locuri sunt ocupate de Liceul Teoretic "Grigore Antipa" Botoșani (85.32 %), Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga" Botoșani (85.14 %), Liceul Tehnologic "Nicolae Bălcescu" Flămânzi (82.42 %), Liceul Tehnologic "Regina Maria" Dorohoi (81.46 %), Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf. Ioan Iacob" Dorohoi (78.13 %).

În două licee din județul Botoșani nu a promovat niciun elev, în condițiile în care la Școala Profesională de Cooperație Botoșani s-a prezentat un singur elev, care nu a obținut notă de promovare, iar la Liceul Tehnologic Todireni, din cei 10 elevi care s-au prezentat la examene, nu a promovat nici unul. În schimb, la Liceul Tehnologic "Elie Radu" Botoșani au fost prezenți în sala de examen 8 elevi (din 19 înscriși) și a promovat unul singur. Procent scăzut de promovare (19%) a înregistrat și Liceul Tehnologic "Petru Rareș" Botoșani, unde au promovat 4 elevi din cei 21 care au susținut examenul de bacalaureat.

Un alt liceu unde rezultatele sunt dezastruoase este Liceul "Dimitrie Negreanu" Botoșani, unde s-au prezentat 68 de elevi (73 de înscriși), însă pe listele cu elevi promovați s-au regăsit numai 17, procentul de promovare fiind de 25%.

La nivelul județului Botoșani, procentul de promovare este de 72,47%, peste procentul de 69,13%, înregistrat la nivel national.   
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
116

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
73

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
73

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...