Ce spune „vocea” elevilor din Botoșani despre măsura desființării intrării separate a profesorilor: „Nu reprezintă o prioritate în acest moment...”

În schimb, reprezentantul elevilor botoșăneni vine cu o altă propunere. 

Ce spune „vocea” elevilor din Botoșani despre măsura desființării intrării separate a profesorilor: „Nu reprezintă o prioritate în acest moment...”

Măsura propusă de Consiliul Național al Elevilor cu privire la desființarea intrării separate a profesorilor, în școli, a stârnit vâlvă atât printre elevi, cât și printre cetățeni. Despre această măsură, reprezentantul Consiliului Județean al Elevilor din Botoșani spune că „nu reprezintă o prioritate în acest moment” și că „învățământul românesc are probleme mult mai mari de rezolvat.”

Mai mult decât atât, Robert Delibaș, președintele interimar al CJE, menționează că măsura ar trebui adoptată nu la nivel general, ci în funcție de situația din fiecare școală.

Consider că această măsură nu reprezintă o prioritate în acest moment, având în vedere starea precară în care se află învățământul românesc la nivelul actual și aș putea spune că sunt probleme mult mai mari de rezolvat decât aceasta. Dar, vorbind strict despre măsura propusă de Consiliul Național al Elevilor, eu cred că aceasta ar aduce un plus bunăstării elevilor, însă nu ar trebui aplicată în mod general, ci strict în acele unități de învățământ unde accesul se face pe o singură intrare pentru elevi. În aceste situații se produce un disconfort constant la intrări prin îmbulzeli și stat la rând la intrare”, a declarat Robert Delibaș, președintele interimar al Consiliului Județean al Elevilor din Botoșani.

Pe de altă parte, reprezentantul elevilor din Botoșani mai vine cu o propunere despre care spune că ar veni în sprijinul colegilor săi.

În același timp, părerea mea este că desființarea scării profesorilor ar aduce un plus de mobilitate elevilor, dar cum am zis și mai devreme, doar în acele licee sau școli unde mobilitatea și accesul elevilor se desfășoară foarte îngreunat”, a adăugat Robert Delibaș.

Reamintim faptul că, majoritatea școlilor din România sunt prevăzute cu două ieșiri, una pentru profesori și una pentru elevi. Această măsură a fost implementată în perioada comunismului, în special din rațiuni de siguranță la incendiu.

În plus, o altă solicitare a elevilor face referire la faptul că școlarii care au împlinit vârsta majoratului să poată părăsi unitatea de învățământ în timpul programului, totul în baza unei declarații pe propria răspundere.

(Foto: Robert Delibaș, președintele interimar al Consiliului Județean al Elevilor din Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Meteorologii anunță o nouă schimbare a vremii în România!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
559

Un nor de praf saharian traversează România. Timp de două zile, particulele de praf roșiatic se vor depune în vest, sud-vest si centru, mai ales când plouă.Specialiștii Admi...

Târg apicol cu producători din țară și de peste Prut, organizat la Cucorăni (foto, video)

Sâmbătă, 2 Martie 2024
791

În acest weekend, parcarea Popasului Cucorăni găzduiește cea de-a V-a ediție a unui Târg Apicol, organizat de un producător din Botoșani.Zeci de producători de miere din mai mul...

Materiale de la Guvern pentru sute de copii instituționalizați din Botoșani, ministrul Familiei prezent la Centrul Prietenia (foto, video)

Vineri, 1 Martie 2024
417

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a ajuns vineri după-amiază la Botoșani. Vizita ministrului este ocazionată de aducerea unor materiale disponibilizate ...