Ce spune „vocea” elevilor din Botoșani despre măsura desființării intrării separate a profesorilor: „Nu reprezintă o prioritate în acest moment...”

În schimb, reprezentantul elevilor botoșăneni vine cu o altă propunere. 

Măsura propusă de Consiliul Național al Elevilor cu privire la desființarea intrării separate a profesorilor, în școli, a stârnit vâlvă atât printre elevi, cât și printre cetățeni. Despre această măsură, reprezentantul Consiliului Județean al Elevilor din Botoșani spune că „nu reprezintă o prioritate în acest moment” și că „învățământul românesc are probleme mult mai mari de rezolvat.”

Mai mult decât atât, Robert Delibaș, președintele interimar al CJE, menționează că măsura ar trebui adoptată nu la nivel general, ci în funcție de situația din fiecare școală.

Consider că această măsură nu reprezintă o prioritate în acest moment, având în vedere starea precară în care se află învățământul românesc la nivelul actual și aș putea spune că sunt probleme mult mai mari de rezolvat decât aceasta. Dar, vorbind strict despre măsura propusă de Consiliul Național al Elevilor, eu cred că aceasta ar aduce un plus bunăstării elevilor, însă nu ar trebui aplicată în mod general, ci strict în acele unități de învățământ unde accesul se face pe o singură intrare pentru elevi. În aceste situații se produce un disconfort constant la intrări prin îmbulzeli și stat la rând la intrare”, a declarat Robert Delibaș, președintele interimar al Consiliului Județean al Elevilor din Botoșani.

Pe de altă parte, reprezentantul elevilor din Botoșani mai vine cu o propunere despre care spune că ar veni în sprijinul colegilor săi.

În același timp, părerea mea este că desființarea scării profesorilor ar aduce un plus de mobilitate elevilor, dar cum am zis și mai devreme, doar în acele licee sau școli unde mobilitatea și accesul elevilor se desfășoară foarte îngreunat”, a adăugat Robert Delibaș.

Reamintim faptul că, majoritatea școlilor din România sunt prevăzute cu două ieșiri, una pentru profesori și una pentru elevi. Această măsură a fost implementată în perioada comunismului, în special din rațiuni de siguranță la incendiu.

În plus, o altă solicitare a elevilor face referire la faptul că școlarii care au împlinit vârsta majoratului să poată părăsi unitatea de învățământ în timpul programului, totul în baza unei declarații pe propria răspundere.

(Foto: Robert Delibaș, președintele interimar al Consiliului Județean al Elevilor din Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unde vor învăța de luni elevii unui renumit colegiu din Botoșani, ping-pong pentru găsirea soluțiilor! (foto, video)

Friday, 20 September 2024

Deși anul școlar a început pe data de 9 septembrie și se discută despre relocarea elevilor din municipiul reședință de județ de luni de zile, la Colegiul Național „Mihai Eminescu&...

PNL Botoșani începe cu prezentarea membrilor Biroului Politic Local. Avocat Mirela Lăcătușu: „Echipa nou formată are un suflu care mi se potrivește” (foto, video)

Friday, 20 September 2024

Partidul Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani a început prezentarea noilor membri ai Biroului Politic Local. Vineri dimineață la sediul de campanie a avut loc o conferință de...

Botoșani: Peste 100.000 de hectare de culturi agricole, grav afectate de seceta pedologică!

Friday, 20 September 2024

La nivelul județului nostru, cultura de primăvară este cu mult mai afectată decât cea de toamnă. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, pentru culturile de primăvar...