Ce spune „vocea” elevilor din Botoșani despre măsura desființării intrării separate a profesorilor: „Nu reprezintă o prioritate în acest moment...”

În schimb, reprezentantul elevilor botoșăneni vine cu o altă propunere. 

Ce spune „vocea” elevilor din Botoșani despre măsura desființării intrării separate a profesorilor: „Nu reprezintă o prioritate în acest moment...”

Măsura propusă de Consiliul Național al Elevilor cu privire la desființarea intrării separate a profesorilor, în școli, a stârnit vâlvă atât printre elevi, cât și printre cetățeni. Despre această măsură, reprezentantul Consiliului Județean al Elevilor din Botoșani spune că „nu reprezintă o prioritate în acest moment” și că „învățământul românesc are probleme mult mai mari de rezolvat.”

Mai mult decât atât, Robert Delibaș, președintele interimar al CJE, menționează că măsura ar trebui adoptată nu la nivel general, ci în funcție de situația din fiecare școală.

Consider că această măsură nu reprezintă o prioritate în acest moment, având în vedere starea precară în care se află învățământul românesc la nivelul actual și aș putea spune că sunt probleme mult mai mari de rezolvat decât aceasta. Dar, vorbind strict despre măsura propusă de Consiliul Național al Elevilor, eu cred că aceasta ar aduce un plus bunăstării elevilor, însă nu ar trebui aplicată în mod general, ci strict în acele unități de învățământ unde accesul se face pe o singură intrare pentru elevi. În aceste situații se produce un disconfort constant la intrări prin îmbulzeli și stat la rând la intrare”, a declarat Robert Delibaș, președintele interimar al Consiliului Județean al Elevilor din Botoșani.

Pe de altă parte, reprezentantul elevilor din Botoșani mai vine cu o propunere despre care spune că ar veni în sprijinul colegilor săi.

În același timp, părerea mea este că desființarea scării profesorilor ar aduce un plus de mobilitate elevilor, dar cum am zis și mai devreme, doar în acele licee sau școli unde mobilitatea și accesul elevilor se desfășoară foarte îngreunat”, a adăugat Robert Delibaș.

Reamintim faptul că, majoritatea școlilor din România sunt prevăzute cu două ieșiri, una pentru profesori și una pentru elevi. Această măsură a fost implementată în perioada comunismului, în special din rațiuni de siguranță la incendiu.

În plus, o altă solicitare a elevilor face referire la faptul că școlarii care au împlinit vârsta majoratului să poată părăsi unitatea de învățământ în timpul programului, totul în baza unei declarații pe propria răspundere.

(Foto: Robert Delibaș, președintele interimar al Consiliului Județean al Elevilor din Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Aleșii de la județ au mutat ședința ordinară în online, un consilier îi cere Doinei Federovici socoteală cu datoriile! (video)

Vineri, 26 Iulie 2024
392

Ședința ordinară a Consiliului Județean aferentă lunii iulie a fost organizată, vineri, 26 iulie, în online.Toate proiectele existente pe ordinea de zi au trecut de votul consilierilor...

Cătălin Flutur aduce acuzații grave la adresa lui Valeriu Iftime: „PNL și PSD au făcut un troc la nivel mare...”

Vineri, 26 Iulie 2024
820

La aproximativ o lună de la alegerile locale din 9 iunie 2024, mai exact pe 1 iulie, Cătălin Flutur a avut și prima reacție. Atunci, liberalul care a pierdut cursa pentru funcția de primar al mu...

Persoane dispărute și date în urmărire națională sau internațională, depistate cu ajutorul aplicației e-Dac la Botoșani! (video)

Vineri, 26 Iulie 2024
368

De la începutul lunii aprilie 2024, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani au fost dotați cu terminale mobile, având instalată aplicația e-DAC...