Asociația „Ateliere Fără Frontiere” dotează cu 135 de calculatoare, nouă unități de învățământ din Călărași, Botoșani, Giurgiu, Teleorman și Vaslui. Aceste județe înregistrează printre cele mai mici medii la evaluarea națională, iar prin programul Tech Kites, susținut financiar de BRD - Groupe Société Générale, Ateliere Fără Frontiere propune, astfel, îmbunătățirea performanței școlare, transmite organizația.
Unitățile de învățământ au în vedere implementarea de soluții remediale, cu sprijinul calculatoarelor și au fost selectate din județele cu cele mai slabe rezultate la evaluarea națională (2020), de către Uniunea Profesorilor de Informatică din România - o organizație ce sprijină dezvoltarea competențelor digitale în școli, prin programe dedicate atât elevilor, cât și profesorilor.
Pentru pregătirea copiilor, profesorii din 8 școli gimnaziale și 1 liceu beneficiază de 135 de computere perfect funcționale (unități centrale, monitoare, periferice și sisteme de operare), care vor facilita accesul la modulele dedicate pentru teste, teme, conferințe online și rapoarte de activitate, cu scopul final de a contribui la îmbunătățirea rezultatelor obținute la evaluarea națională, ce are loc la finalul ciclului gimnazial.
„Calculatoarele recondiționate în atelierul nostru asigură continuitatea procesului educațional și contribuie la ameliorarea rezultatelor școlare, ridicând barierele tehnice pentru profesori și elevi. Ne bucurăm să avem încrederea partenerilor noștri de cursă lungă, BRD - Groupe Société Générale, care sprijină reducerea decalajului în educație.”, a declarat Damien Thiery, Director General al Ateliere Fără Frontiere.
Toate computerele donate în cadrul programului Tech Kites, aflat la a doua ediție, au fost deja livrate în județul Călărași - la Școala Gimnazială nr. 1 Radu Vodă, structura Lupșanu, în județul Botoșani - la Școala Profesională „Sfântul Apostol Andrei” din Smârdan și Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Botoșani, în județul Giurgiu - la Școala Gimnazială nr. 1 din Săbăreni, în județul Teleorman - la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Alexandria și Școala Gimnazială „Zaharia Stancu” din Roșiorii de Vede și în judetul Vaslui - la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Oșești, Liceul Tehnologic din Puiești și Școala Gimnazială nr. 1 din Hoceni.
BRD - Groupe Société Générale, partener principal al programului Tech Kites, susține de peste 10 ani programele Ateliere Fără Frontiere. Flavia Popa, Secretar General al BRD - Groupe Société Générale, a declarat: „În această perioadă dificilă, rolul sistemului educativ este extrem de important, cu atât mai mult cu cât școala s-a mutat online, iar accesul la tehnologie a devenit vital. Propunerea partenerilor noștri de la AFF, cu privire la obiectivele celei cea de-a doua ediții Tech Kites, a venit, astfel, firesc, pentru că nu ne putem gândi la un viitor sustenabil fără să ne gândim la investiția în educație.”
Tech Kites este un program național, parte din platforma de donații de calculatoare pentru educație EduClick, a asociației Ateliere Fără Frontiere. Toate echipamentele donate prin programele asociației sunt recondiționate în atelierul de inserție socio-profesională reconect, în care lucrează persoane aflate în mare dificultate, la colectarea de echipamente IT uzate, la testarea, sortarea și pregătirea lor pentru reutilizare.
Despre „Ateliere Fără Frontiere”
Ateliere Fără Frontiere este o organizație non-profit pentru reintegrarea socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, parte din SOS Group - International action, o rețea globală ce lucrează pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.
Ateliere Fără Frontiere a creat 3 întreprinderi sociale de inserție prin activitatea economică - reconect, remesh și ferma bio&co, în care oferă servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică pentru formarea de competențe persoanelor care cumulează multiple dificultăți la angajare. www.atelierefarafrontiere.ro.
(Comunicat de presă emis de Asociația „Ateliere Fără Frontiere”)