Botoșani: Un singur 10 la simularea Evaluării Naționale, dezastru la matematică!

Elevii de clasa a VIII-a care au susținut simularea Evaluării Naționale au aflat vineri ce note au luat.

Botoșani: Un singur 10 la simularea Evaluării Naționale, dezastru la matematică!

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani a primit rezultatele centralizate ale simulării Evaluării Naționale 2024. Acestea au fost transmise celor 102 unități de învățământ în care s-a susținut examenul.

Rata de promovabilitate la disciplina limba și literatura română este de 68,42%, iar la matematică este de 31,60%.

Un singur elev a reușit să obțină nota 10 la acest examen, la matematică. Este vorba despre un copil de la Școala Gimnazială nr. 7 din municipiul Botoșani.

Niciun elev nu a obținut media 10.

Rezultatele vor fi aduse la cunoștința elevilor și a părinților de către profesorii de la clasă, începând de luni, 26 februarie 2024, când elevii din județul Botoșani se întorc din vacanță. Menționăm că rezultatele obținute de elevi la simularea Examenului de Evaluare Națională nu sunt publice, iar notele se trec în catalog doar la solicitarea scrisă a părinților”, a transmis Bogdan Gheorghe Suruciuc, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Din totalul celor 3951 de elevi înscriși în clasa a VIII-a, la proba de Limba și literatura română s-au prezentat 3790 de elevi, absenți fiind 161 de elevi, iar la Matematică au fost prezenți 3778 elevi, absentând 173.

Rezultatele obținute se vor analiza, la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri de intervenție pentru îmbunătățirea rezultatelor la examenul din vară.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
2

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
841

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
389

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...