Bogdan Suruciuc solicită patrule cu polițiști și câini în zona școlilor. „Sper să nu ajungă în unitățile de învățământ” (video)

Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței organizate, săptămâna trecută, cu directorii și directorii adjuncți ai școlilor din județul Botoșani.

Bogdan Suruciuc solicită patrule cu polițiști și câini în zona școlilor. „Sper să nu ajungă în unitățile de învățământ” (video)

   Foto: Arhivă

Prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, a informat managerii de școli că polițiștii au patrulat în zona adiacentă unităților de învățământ pentru prevenirea violenței școlare și a absenteismului școlar.

„În tot județul Botoșani a fost o acțiune în zona tuturor unităților din învățământ care a avut drept obiectiv prevenirea violenței școlare și tot ce înseamnă absenteism școlar”, a declarat prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Pe tot parcursul acestui an școlar vor avea loc acțiuni derulate de Inspectoratul de Poliție Județean în colaborare cu Poliția de Frontieră, fiind însoțiți de câinii acestei structuri, deoarece sunt experți în depistarea drogurilor.

Urmează și alte acțiuni în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție și cu cei de la Poliția de Frontieră care au niște câini foarte inteligenți, care simt aceste substanțe periculoase. Sper să nu ajungă în unitățile de învățământ. De aceea, în acest an școlar vom demara acțiuni de prevenire a deținerii și consumului de substanțe periculoase și interzise în zona limitrofă unităților de învățământ”, a adăugat prof. Bogdan Suruciuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Focar de pestă porcină confirmat într-o comună din Botoșani, autorități băgate în ședință! (foto, video)

astăzi, 15:45

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, a anunțat prezența unui focar de pestă porcină la două exploatații de porci din comuna Corni. Ovidiu Aionițoaie, directorul adjunct al Direcție...

Șefa UPU Botoșani, avertisment pentru personalul sanitar: „Trebuie să facem o investiție în comportament” (video)

astăzi, 15:32

Atitudinea cadrelor medicale față de pacienți a fost dintotdeauna o problemă dezbătută în spațiul public. Lucrurile s-au accentuat din luna august a anului 2023, atunci când Alexand...

Asistenții din școlile postliceale, slab pregătiți pentru muncă. Medic din Botoșani: „Trebuie să le dăm o șansă și să îi creștem” (Video)

astăzi, 12:07

Cel puțin asta afirmă medicii șefi de secție din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani. Dr. Ramona Guraliuc, șefa UPU-SMURD, susține că învățământul &...