BAC 2024 - Sfaturi de la un profesor botoșănean pentru proba de competențe digitale: ”Salvați tot ce lucrați…”

BAC 2024 - Sfaturi de la un profesor botoșănean pentru proba de competențe digitale: ”Salvați tot ce lucrați…”

Candidații la examenul de Bacalaureat 2024 pot avea în vedere mai multe aspecte legate de lucrul cu fișierele și folderele de la proba de competențe digitale, pentru a fi siguri că sunt punctați corespunzător de profesorii evaluatori. Unul din lucrurile de care să țină cont este să salveze ce lucrează doar în dosarul (folderul) destinat probei de competențe, care începe miercuri 19 iunie.

În plus, elevii ar trebui să aibă în vedere că este necesar să respecte cu atenție cerințele și să nu adauge fișiere sau foldere în plus. Înainte de începerea probei, este recomandat să verifice funcționalitatea aplicațiilor, iar când începe timpul de lucru pot avea în vedere să abordeze mai întâi subiectele pe care le pot rezolva cu ușurință.

Sfaturile vin de la profesorul Petru Oprița de la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, care este și vicepreședinte al Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI).

Edupedu.ro a discutat cu acesta pentru a veni în sprijinul cititorilor, parte dintre ei absolvenți de liceu care se pregătesc pentru primele probe de Bacalaureat 2024 – sesiunea de vară.

Opriță este implicat și în coordonarea și pregătirea lotului de juniori olimpici la informatică. De exemplu, în august anul trecut, a însoțit lotul elevilor în calitate de Team Leader la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI), unde România a obținut Locul I cu patru medalii și un premiu absolut.

Când sunt probele de competențe digitale. Conform calendarului de Bacalaureat 2024, evaluarea competențelor digitale (proba D) are loc pe 19 – 21 iunie 2024.

Competențe digitale BAC 2024: Candidații sunt programați la probă pe 19-21 iunie, de la ora 13:00. Internetul este tăiat după primele 15 minute / Câte puncte trebuie să obții pentru nivelul „utilizator experimentat” – procedură

BAC 2022 Sfaturi pentru proba de competențe digitale de la profesoara Alexandra Stroe, Colegiul “Mihail Cantacuzino” din Sinaia: Elevii trebuie să salveze ce lucrează doar în folderul de examen, doar astfel evaluatorii le găsesc și le notează

Redăm mai jos indicațiile profesorului:

„Citiți cu mare atenție subiectele și citiți-le integral. De foarte multe ori se greșește pentru că nu se citește integral cerința, mai ales la fișa A. De exemplu, s-a cerut primul an în care s-au acordat premiile Oscar (1929) iar majoritatea au dat ca răspuns primul an în care premiile Oscar au fost televizate (1953).

Respectați cu atenție cerințele, nu adăugați fișiere sau foldere ce nu sunt necesare.

Abordați la început subiectele a căror rezolvare vă este facilă. Abia după ce rezolvați ce știți foarte bine începeți să vă gândiți la subiectele mai dificile. Dacă veți începe cu subiectele dificile, puteți obosi sau pierde mult timp și veți intra în panică.

Aveți în vedere sfaturile oferite de către profesorul vostru, el vă cunoaște cel mai bine.

Înainte de începerea probei verificați funcționalitatea aplicațiilor.

Nu uitați că pentru rezolvarea cerințelor de pe fișa A aveți la dispoziție 15 minute și acces la Internet (necesar pentru rezolvare). În general aveți de căutat anumite informații, de salvat o pagină web și de copiat imagini, linkuri etc.

După aceste 15 minute veți primi fișa B și nu veți mai avea acces la Internet. Cerințele practice de pe fișa B se referă la prelucrarea unor fișiere din folderul de lucru. Cerințele teoretice se scriu pe foaia de examen și se referă, în general, la informații legate de arhitectura sistemelor de calcul, sisteme de operare, rețele de calculatoare etc.

Salvați tot ce lucrați în folderul special creat pentru această probă! Este singurul pe care-l primește comisia. Orice veți salva în altă parte nu va ajunge la evaluatori!

Ideal ar fi ca materia să fie parcursă integral și recapitulată cu câteva zile înaintea probei. Dacă nu reușiți, nu intrați în panică, încercați să valorificați cât mai mult cunoștințele acumulate.

Trebuie să fiți odihniți în ziua examenului. Dormiți bine, mâncați ca de obicei.

Nu uitați actul de identitate, un pix și eventual o sticlă cu apă”.

„Multă baftă!”, le transmite profesorul candidaților.

Sursa: Edupedu

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Slovacia – România, în această seară de la ora 19.00

astăzi, 14:21
14

Ultimul meci în Grupa E la EURO 2024 al naționalei antrenată de Edi Iordănescu este programat astăzi, 26 iunie, împotriva Slovaciei.Vezi cotele Superbet pentru confruntarea cu Slovac...

A adolescentă a dispărut de acasă: Sunați la 112 sau anunțați Poliția dacă o vedeți pe Mirabela!

astăzi, 14:02
80

Adolescenta a părăsit domiciliul în cursul zilei de 25 iunie, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.Alexuță Mirabela Ionela are 1,50 m î...

25.000 de euro pentru o îmbrățișare. Operația care îi va permite unei tinere mame să-și țină bebelușul în brațe

astăzi, 13:37
115

În lipsa unei operații, scolioza descoperită la o vârstă atât de fragedă i-a afectat întreaga copilărie și adolescență. Vorbim de o luptă pentru supraviețuire care du...