Autorizația ISU de securitate la incendiu, eliminată din condițiile pentru autorizarea și acreditarea școlilor și grădinițelor!

Autorizația ISU de securitate la incendiu, eliminată din condițiile pentru autorizarea și acreditarea școlilor și grădinițelor!

Autorizația ISU de securitate la incendiu a fost eliminată oficial dintre condițiile pentru autorizarea și acreditarea școlilor și grădinițelor de stat și private.

Monitorul Oficial a publicat o lege care stipulează că Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) nu mai trebuie să verifice autorizația de securitate la incendiu, înainte de a propune autorizarea/acreditarea unei școli.

Primăriile și proprietarii imobilelor în cazul școlilor private au de acum înainte obligația să obțină autorizația de securitate la incendiu, fără ca ea să mai fie condiție pentru acreditare, se arată în legea publicată astăzi, 26 noiembrie 2019, în Monitorul Oficial.

Dacă până acum părinții trebuiau să verifice dacă școala la care merge copilul este acreditată, pentru a ști dacă elevii sunt în siguranță, de acum înainte va trebui să verifice, separat, și dacă are autorizație ISU.

În mediul rural din România, aproape 80% dintre clădirile cu destinația învățământ nu aveau până în acest moment autorizație de securitate la incendiu.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03
2

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...

Trei incendii de vegetație uscată în mai multe localități din Botoșani, semnalul pompierilor! (foto)

astăzi, 08:25
29

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani....

Calendar Ortodox: Astăzi sărbătorim Sfânta şi Marea Joi (Denia celor 12 Evanghelii)!

astăzi, 08:07
33

Sfântul Ierarh Atanasie s-a născut la sfârşitul secolului al 16-lea în insula Creta. După moartea tatălui său s-a călugărit la metocul sinaitic din Iraclion, primind numele At...