Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

Tinerii care vor să facă parte din sistemul penitenciar din România trebuie să îndeplinească mai multe criterii de selecție și să parcurgă mai multe probe, dintre care unele sunt eliminatorii.

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sistemul penitenciar.

Este vorba despre Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” din Târgu Ocna, Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”.

În perioada 29 martie – 7 iunie, persoanele interesate pot depune cererile de înscriere la unitățile penitenciare, iar până pe 28 iunie cele care au depus deja cererea de înscriere pot depune și celelalte documente aferente dosarului de înscriere.

Tot până pe 28 iunie se poate realiza programarea pentru susținerea examinării psihologice și pot fi completate fișele medicale.

Pentru programul de studii postliceale și învățământ militar preuniversitar, cu durata 1 an, în sesiunea iulie 2024 sunt disponibile un număr de maxim 26 de locuri pentru femei și maxim 187 pentru bărbați la specializarea siguranța deținerii și regim penitenciar; la specializarea siguranța deținerii și regim penitenciar – minoritatea etnică a romilor sunt disponibile maxim trei locuri pentru femei și maxim trei locuri pentru bărbați; la specializarea siguranța deținerii și regim penitenciar – minoritatea etnică a maghiarilor este doar un loc atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

La specializarea resurse umane sunt maxim 10 locuri atât pentru femei, cât și pentru bărbați, iar la specializarea secretariat sau registratură sunt maxim 10 locuri pentru femei și bărbați.

Pentru celelalte unități de școlarizare, cum ar fi Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, criteriile și numărul de locuri alocate sunt diferite față de SNPAP.

Mai multe detalii despre cerințele concursului, criteriile pe care candidații trebuie să le îndeplinească și calendarul desfășurării concursului pot fi obținute din acest link.





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
463

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
150

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
422

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...