Astăzi au început înscrierile pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat

Absolvenții de liceu care nu au reușit să promoveze examenul din prima mai au o șansă acum.

Astăzi, 17 iulie, au început înscrierile pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. Absolvenții de liceu care nu au reușit să promoveze examenul din prima mai au o șansă acum.

Astfel, de astăzi se pot depune actele necesare înscrierii, având la dispoziție o săptămână pentru această etapă. Probleme urmează a fi susținute între 16 și 21 august, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 29 august.

Acte necesare pentru înscrierea la Bacalaureat

Candidații care doresc să își încerce norocul la sesiunea de toamnă a examenului de maturitate trebuie să prezinte un dosar care cuprinde două poze, copie după certificatul de naştere, copie după cartea de identitate, foaie matricolă, cerere tip (se completează la secretariatul liceului absolvit), adeverinţă recunoaştere probe (pentru candidaţii care şi-au mai încercat norocul şi în seriile anterioare) şi cerere către inspectoratul şcolar (pentru candidaţii din alte judeţe).

Calendarul complet al desfășurării examenului

Între 17 și 24 iulie se fac înscrierile, iar între 7 și 11 august au loc echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale.

De pe 16 până pe 21 august se susțin probele scrise, iar pe 25 august se vor afișa primele rezultate. Tot în aceeași zi se vor depune contestațiile.

Între 26 și 28 august se soluționează contestațiile, iar pe 29 se afișează rezultatele finale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...