Aproximativ 200 de elevi botoșăneni nu s-au prezentat la prima probă a Evaluării Naționale

Aproximativ 200 de elevi botoșăneni nu s-au prezentat la prima probă a Evaluării Naționale

Din cei 3989 de elevi, din județul Botoșani, înscriși la proba scrisă la limba și literatura română din cadrul examenului de Evaluare Națională, doar 3805 s-au prezentat astăzi în sălile de clasă. Astfel, la prima probă au absentat 184 de candidați.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, nu au fost elevi eliminați din examen pentru tentative de fraudă.

Rata de participare, la nivelul țării, este de 95,63%. S-au înregistrat și două eliminări din cauza unor tentative de fraudă, lucrările elevilor aflați în această situație fiind notate cu 1 (unu).

Comparativ cu nivelul de participare consemnat la proba de Limba și literatura română din sesiunea 2022 (148.888 de elevi prezenți dintr-un total de 155.561 de înscriși), în acest an se constată o creștere cu peste 5.000 de participanți (154.600 de absolvenți din totalul de 161.654 de înscriși).

A doua probă scrisă (Matematică) va avea loc miercuri, 21 iunie, urmată joi, 22 iunie, de ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă).

Rezultatele inițiale vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen și pe site-ul dedicat.

Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul anterior menționat, respectându-se prevederile GDPR. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, acestea fiind distribuite, pe bază de semnătură de primire, la probă susținută astăzi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Mii de oameni au venit la Cornișa să petreacă alături de artiștii lor preferați de Zilele municipiului Botoșani! (galerie foto)

Joi, 9 Mai 2024
1059

Au început Zilele municipiului Botoșani la Cornișa AquaPark&Sports. Evenimentul a debutat joi, 9 mai, și ține până duminică seară.Sute de oameni au venit să se relaxeze &ic...

Ziua Europei marcată de zeci de elevi și profesori la Palatul Administrativ din Botoșani! (foto)

Joi, 9 Mai 2024
323

Au participat copii și profesori de la Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani, Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, Colegiul Economic „Octav Onicescu” ...

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1398

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...