Aproape 600 de absolvenți de liceu din Botoșani s-au înscris la cea dea a doua sesiune a bacalaureatului

Aproape 600 de absolvenți de liceu din Botoșani s-au înscris la cea dea a doua sesiune a bacalaureatului

La nivelul județului Botoșani s-au înscris 596 elevi pentru cea de a doua sesiune a  examenului național de bacalaureat.

Centrele în care se vor susține probele scrise din cadrul examenului național de bacalaureat, aprobate în ședința Consiliului de Administrație a Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, sunt: Colegiul Economic ,,Octav Onicescu” Botoșani – cu subcomisie la Liceul Teoretic ,,Mihai Ciucă” Săveni, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani – cu subcomisie la Liceul Tehnologic ,,Al. Vlahuță” Șendriceni.

Lista centrelor de examene a fost publicată pe site-ul ISJ și poate fi consultată la adresa https://isjbotosani.ro/wp-content/uploads/2022/08/Lista-CE-CZE.pdf.

În conformitate cu Anexa 2 la OME nr. 5151/2021, în data de 16 august se va susține proba scrisă la disciplina Limba și literatura română, în data de 17 august se va susține proba scrisă la proba obligatorie a profilului, iar în data de 18 august candidații vor susține proba scrisă la agere a profilului și specializării.

Candidații  care nu au participat la probele de evaluare a competențelor, vor susține aceste evaluări în perioada 22-29 august.

Rezultatele la probele scrise se vor afișa în data de 31 august, iar eventualele contestații vor putea fi depuse, în centrele de examen, in aceeași zi, în intervalul orar 12.00-18.00.

În data de 3 septembrie 2022 se vor afișa rezultatele finale ale celei de a doua sesiuni a examenului de bacalaureat.

În conformitate cu Anexa 2 la ordinul MECTS nr. 4799/31.08.2010, privind organizarea si desfăşurarea examenului de bacalaureat -2011, Art. 95 - (1) Se interzice cu desăvârșire colectarea sau favorizarea acțiunii de colectare a unor fonduri materiale sau bănești de la candidați, de la părinții acestora sau de la orice persoana care are rude în rândul candidaților, fonduri care au ca destinație asigurarea cazării, a meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din centrele de examen sau de evaluare. (2) Conducerile unităților de învăţământ vor lua toate masurile pentru informarea cadrelor didactice, elevilor si parintilor referitor la prevederile mentionate la alin. (1) si pentru a nu permite încalcarea acestora.

(Comunicat de presă emis de IȘJ Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
79

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
88

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
119

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...