Andronescu nu prelungește vacanța elevilor, așa cum au cerut hotelierii: Trebuie să promovăm interesul școlilor

Andronescu nu prelungește vacanța elevilor, așa cum au cerut hotelierii: Trebuie să promovăm interesul școlilor

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat vineri, la Suceava, ca nu intentioneaza sa prelungeasca vacanta de vara a elevilor dupa data de 9 septembrie, in urma demersului hotelierilor de pe Litoral care s-au plans ca le scad profiturile.

"Eu ii inteleg pe cei care doresc sa obtina profit (...) Este o valoare pe care o respect, profitul, si respect si pe cel care doreste sa obtina profit, pentru ca pe profit plateste impozit si impozitul ajunge si la scoli, dar cred ca intai si intai trebuie sa promovam interesul scolilor.

Cand am stabilit aceasta structura a anului de invatamant, am avut in vedere numarul de zile de scoala care determina si numarul de ore si care, pana la urma, determina recunoasterea sau nu a diplomelor pe care scolile noastre le elaboreaza si sigur ca daca vom gasi o formula mai rationala decat asta, ceea ce nu cred, nu avem nimic impotriva", a spus Andronescu.

Ministrul Educatiei a aratat ca "nu poti raspunde favorabil tuturor cerintelor" si ca trebuie asigurat un echilibru intre interesul scolii si cele de natura economica.

"Deocamdata avem un ordin de ministru (...) Deocamdata despre 9 septembrie vorbim. Sigur, va spun ca au existat si firmele de turism care au partii de schi si care vroiau ca vacanta de iarna sa fie de doua luni de zile, daca se poate.

Nu poti sa raspunzi favorabil tuturor cerintelor si atunci, intotdeauna, se realizeaza acest echilibru, intre interesul scolii, major pentru mine si pentru ce inseamna scoala si, sigur, interesele de natura economica, pentru ca, pana la urma, si educatia are si un rol economic prin formarea celor care apoi produc profit si cei care obtin profitul trebuie sa se gandeasca si la procesul de formare si sa-l protejeze", a spus Andronescu.

Potrivit Ziare.com, hotelierii de pe litoral au sesizat ministrului Turismului, Bogdan Trif, ca scurtarea vacantei scolare de vara le va afecta afacerile si i-au solicitat sa faca demersuri in vederea prelungirea acesteia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
118

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
204

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...

Triumf botoșănean în Polonia: Trofeul festivalului și Premiul pentru cea mai bună actriță! (Foto)

astăzi, 09:54
103

Teatrul Pentru Copii și Tineret „Vasilache” (Studioul de Teatru pentru Tineret) a participat în această perioadă la Festivalul Internațional de Teatru Sitfy Polonia.Aflat la ...