Andronescu nu exclude salarizarea diferențiată a profesorilor!

"Pentru că cine muncește mai mult și are rezultate măsurabile, teoretic ar trebui și recompensat în mod corespunzător", spune Ecaterina Andronescu.

Andronescu nu exclude salarizarea diferențiată a profesorilor!

Salariile profesorilor ar putea fi diferite în funcţie de performanţa pe care a ceştia o au la clasă, cu elevii, potrivit unei declaraţii făcută vineri de ministrul Ecaterina Andronescu la Suceava, informează Monitorul de Suceava.

„Din punctul meu de vedere ar fi foarte important și în ceea ce privește salarizarea profesorilor să avem o salarizare diferențiată. Pentru că cine muncește mai mult și are rezultate măsurabile, teoretic ar trebui și recompensat în mod corespunzător. Din păcate, în acest moment, Legea salarizării într-o foarte mică măsură, aproape deloc, ne permite acest lucru. Însă legea se poate schimba”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Potrivit edupedu.ro, care citează un rspuns al ministerului, afirmația de la Suceava vine în contextul în care salariile profesorilor au crescut cu 140% în ultimii ani. FSE a cerut instituției să acorde sporul de suprasolicitare neuropsihică de 10% întregului personal didactic din învățământul preuniversitar. Ministerul Educației a replicat că „potrivit legii, se acordă sporul de suprasolicitare neuropsihică cadrelor didactice care predau cu normă întreagă sau parțială”.

FSLI a reproșat ministerului că a prezentat „cifre eronate privind creșterile de salarii din educație”. De precizat, că, în prezent, dascălii nu au feedback pentru activitatea de la clase. (Jurnalistii.ro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
118

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
76

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
75

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...