Anchetă cerută la o școală din Botoșani, după ce un copil bolnav de cancer nu a fost luat în excursie!

Cazul unui copil care învață la o școală din județul Botoșani, și care suferă de cancer, a ajuns în atenția Avocatului Poporului. 

Anchetă cerută la o școală din Botoșani, după ce un copil bolnav de cancer nu a fost luat în excursie!

Mama băiatului, care învață la Școala din Sulița, a acuzat cadrele didactice de discriminare după ce copilului i s-ar fi refuzat dreptul de a merge într-o excursie alături de colegi.

Reprezentanții Avocatului Poporului susțin că nu au fost depuse toate diligențele de către cei responsabili pentru asigurarea protecției și promovării drepturilor copilului. 

"Avocatul Poporului solicită Inspectoratului Școlar Botoșani și conducerii Școlii Gimnaziale Sulița să aplice corect legislația privind protejarea și promovarea drepturilor copilului.

Recomandarea este urmarea sesizării din oficiu și efectuării unor anchete, după apariția în presă a unor articole în care se relata cazul unui copil de 12 ani, bolnav de cancer, căruia i-a fost refuzat dreptul de a merge în excursie, deși boala nu este transmisibilă. Mama băiatului a acuzat cadrele didactice de discriminare și a arătat că, după o luptă atât de grea cu boala, copilul trebuie să lupte și cu atitudinea profesorilor, părinților și elevilor, care îl izolează.

În urma anchetelor efectuate, Avocatul Poporului a constatat că autoritățile nu au depus diligențele necesare asigurării protecției și promovării drepturilor copilului. S-a mai constatat lipsa de cooperare între autoritățile publice în cazul protecției minorilor, mai precis a dreptului la viață și la integritate fizică și psihică, precum și existența premisei că asemenea cazuri există, se vor generaliza, iar autoritățile în măsură nu vor reacționa în mod corespunzător", se arată într-un comunicat de presă al Avocatului Poporului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
137

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
356

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
273

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...