Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi scoate la concurs peste 10.000 de locuri pentru studiile de licenţă şi masterat, la buget şi taxă, pentru admiterea din luna iulie. Astfel, absolvenţii de liceu au ocazia să concureze pentru 3.500 de locuri la buget pentru studiile de licenţă şi 2.100 de locuri fără taxă la studiile de masterat, iar la taxă, licenţă şi master sunt disponibile 4.923 de locuri, 3.317 pentru studiile de licenţă şi 1.606 locuri pentru studiile de masterat.
Potrivit Ziarul de Iași, înscrierile la cele 15 facultăţi vor începe de pe 15 iulie, candidaţii având posibilitatea să îşi depună dosarele până pe data de 20 iulie. Rezultatele vor fi afişate ulterior, în perioada 21-23 iulie, urmând ca locurile neocupate să fie din nou scoase la concurs în perioada 9-11 septembrie. O noutate în acest an pentru admiterea la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ o reprezintă sesiunea de preînscriere, exclusiv online, sesiune deschisă încă din luna martie a acestui an. Viitorii studenţi se pot înscrie în cadrul acestei sesiuni de preînscriere până pe 14 iulie.
Cele 15 facultăţi ale Universităţii „Cuza“ cuprind 79 de specializări la studiile de licenţă şi 117 pentru studii de master, iar la majoritatea facultăţilor şi specializărilor, admiterea la licenţă se face doar pe baza mediei examenului de bacalaureat şi a notelor obţinute la diverse probe în cadrul acestui examen. Cu toate acestea, pentru câteva specializări, viitorii studenţi trebuie să treacă şi o probă suplimentară. La Facultatea de Drept se va susţine un test la Limba română, care va reprezenta 50% din media de admitere, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, specializarea Educaţie Fizică şi Sportivă, se va susţine o probă de alergare, cu o pondere de 60%, iar la specializarea Kinetoterapie şi motricitate specială, candidaţii vor susţine o teză scrisă la Biologie. O situaţie similară este şi la Facultatea de Informatică, la specializarea Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei este stabilită o probă eliminatorie de aptitudini muzicale şi dicţie, iar la admiterea la Facultatea de Teologie Ortodoxă şi la Facultatea de Teologie Romano-Catolică sunt stabilite, de asemenea, probe scrise şi orale.