ADMITERE LICEU 2021: A început a doua etapă de înscrieri și repartizare

ADMITERE LICEU 2021: A început a doua etapă de înscrieri și repartizare

Începând de ieri, joi, 29 iulie, a început a doua etapă de înscrieri și repartizare pe locuri rămase la licee. În 6 august va fi o nouă repartizare computerizată pentru candidații care nu au fost înscriși la liceu în prima etapă.

Pot completa opțiunile în fișele de înscriere, până în 5 august, candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și de către candidații care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat.

Completarea opţiunilor se poate face fie în unitatea de învăţământ absolvită, fie prin formular transmis electronic.

Lista locurilor rămase la licee poate fi consultată AICI

Recomandări pentru completarea fișelor de înscriere:

Completează pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult, chiar dacă nu eşti sigur că media îţi permite să intri la aceste opţiuni.

Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să fii repartizat.

Încheie cu opţiunile cele mai puţin dorite, dar pe care trebuie să le enumeri pe fişă, pentru siguranţă.

Nu completa o opţiune nedorită înaintea unei opţiuni dorite! Prima opţiune este şi prima luată în considerare pentru fiecare elev.

Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere nu îţi poate dăuna în nici un fel – oricum intri la prima opţiune a ta la care mai sunt locuri disponibile.

Media de admitere este media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională  80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (20%).

 

Spune-ne opinia ta