Ada Macovei, mesaj emoționant către elevi: „Să nu uitați niciodată că sunteți români” (video)

Ada Macovei, mesaj emoționant către elevi: „Să nu uitați niciodată că sunteți români” (video)

În cadrul activităților organizate de Instituția Prefectului, luni, pentru marcarea Zilei Europei, inspectorul școlar general Ada Macovei a transmis elevilor și profesorilor un mesaj emoționant.

Oficialul IȘJ a atras atenția asupra identității istorice și culturale pe care elevii botoșăneni o vor purta indiferent de statul în care aleg să își construiască destinul. 

„În primul rând, vreau să mă adresez profesorilor, de Ziua Europei, la 15 de la aderarea noastră la Uniunea Europeană, pentru că de atunci am început să înțelegem care sunt valorile noastre comune, cele europene, de atunci am învățat să ieșim în lume, să ducem copiii în afara granițelor. Așa cum s-a spus <<pentru prima dată zbor cu avionul, pentru prima dată altă cultură, altă civilizație, altă lume>>. Pentru curajul vostru și pentru tot ce ați învățat frumos și bun în străinătate, vă felicit, dar vă rog din tot sufletul să nu uitați niciodată că sunteți români.

Să faceți cinste României, să nu vă uitați locurile natale, chiar dacă viața și Erasmus-ul din timpul gimnaziului, din timpul liceului sau facultății, vă va duce prin alte țări. Poate mai bogate, poate mai frumoase, poate mai dezvoltate. Să nu uitați niciodată că sunteți români, să fiți mândri de asta și să ne reprezentați cu cinste. E ceea ce facem și noi la nivelul unităților de învățământ, ca și cadre didactice, directori, coordonatori, conducerea Inspectoratului Școlar.

Și eu am ieșit mult în Europa și am văzut multe sisteme de învățământ. Din afară încerc să aduc două lucruri în județul Botoșani: proiectele europene și starea de bine în școală. Că pe restul sunt sigură că o să le faceți voi. Sunt sigură că o să reușiți să învățați și să obțineți note pe măsura a ceea ce vă străduiți și cât timp alocați învățării. Profesorilor mei, sănătate, putere de muncă și curaj, pentru că este un curaj să pleci cu copii pe care îi vezi o dată, de două ori pe săptămână, să îi iei din familii și să îi duci o săptămână, două sau chiar trei departe de familiile lor”, a fost discursul Adei Macovei.

Aproximativ o sută de elevi și cadre didactice din județul Botoșani au participat, luni, la o activitate de promovare a proiectelor educaționale finanțate din bugetul Uniunii Europene, a voluntariatului și mișcărilor de tineret.

 

 

Spune-ne opinia ta