Ada Macovei, inspector școlar adjunct al IȘJ, mesaj către părinți: „Dacă vrem să păstrăm școlile deschise, trebuie să respectăm măsurile impuse”

Ada Macovei, inspector școlar adjunct al IȘJ, mesaj către părinți: „Dacă vrem să păstrăm școlile deschise, trebuie să respectăm măsurile impuse”

Ada Macovei, inspector școlar adjunct al IȘJ Botoșani, a adus precizări importante părinților, cu privire la respectarea măsurilor impuse de autorități pentru a păstra deschise, cât mai mult timp, instituțiile de învățământ din județul Botoșani.

În cursul acestei săptămâni, IȘJ a primit solicitări din partea părinților care semnalau dorința de a intra în instituțiile de învățământ din Botoșani pentru a-și ajuta copiii să se îmbrace sau să se dezbrace, dimineața sau la sfârșitul orelor de curs.

„Au sunat doi părinți la Inspectoratul Școlar Județean  și ne-au semnalat că nu pot intra în școală, dimineața sau la finalul orelor de curs, să își ajute copiii la dezbrăcat/îmbrăcat, că ei sunt micuți și doamna nu se poate ocupa de fiecare în parte.

Sunt două aspecte de care trebuie să ținem cont cu toții: dacă vrem să păstrăm școlile de-abia deschise, trebuie să respectăm cu toții măsurile stricte impuse, iar doamnele educatoare sau învățătoare, cu siguranță ajută copiii, să se pregătească  pentru cursuri”, a declarat  Ada Macovei.

Oficialul IȘJ transmite părinților să insiste pe educarea copiilor pentru a se descurca singuri și îi îndeamnă să apeleze cu încredere la ajutorul oferit de cadrele didactice.

„Fac un apel la părinți să insiste cu educarea copiilor pentru a se descurca singuri, iar dacă aceștia chiar nu pot, să apeleze cu încredere la personalul școlii, care sigur va găsi o soluție. Respectând regulile, dând dovadă de răbdare,  încredere și de o bună comunicare, vom reuși să păstrăm școlile deschise și să limităm efectele pandemiei. Sănătate și putere! Vom fi bine, în curând!”

Cât privește părinții însoțitori ai copiilor cu nevoi speciale, Ada Macovei precizează că aceștia vor primi aprobare din partea  conducerii  școlii de a participa la ore, cu respectarea prevederilor legale.

Conform datelor transmise de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani „pătrunderea în instituțiile de învățământ este interzisă pentru orice persoană, cu excepția personalului didactic și a elevilor, conform regulilor de acces stabilite, nerespectarea acestei interdicții atrăgând după sine sancționarea contravențională cu amendă de la 500 la 1500 lei”.

 

Spune-ne opinia ta