Acuzații grave la o școală din Botoșani. Directorul dă vina pe un consilier local care „inventează lucruri”

Acuzații grave la o școală din Botoșani. Directorul dă vina pe un consilier local care „inventează lucruri”

Un consilier local din cadrul Primăriei Văculești acuză că profesorul de sprijin pentru copiii cu cerințe educaționale speciale (CES) din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Văculești ar fi fost pontat, deși el nu și-ar fi efectuat activitatea. Directorul unității de învățământ demontează acuzațiile și spune că „omul și-a făcut treaba.”

Într-o adresă trimisă pe e-mailul redacției știri.botoșani.ro, semnată de Mișu Grigore, se acuză că „foile de pontaj au fost semnate de către director în mod fictiv în condițiile în care profesorul în cauză nu a desfășurat activități cu elevii din clasele I-VIII.”

„Vă informez că pe parcursul anului școlar 2022-2023 la Școala Gimnazială Nr. 1 Văculești, județul Botoșani, în perioada ianuarie – iunie 2023, profesorul de sprijin pentru copiii cu CES (copii cu cerințe educative speciale) a fost pontat de către conducerea școlii pentru a desfășura activități educative fără a se prezenta la serviciu. Au fost semnate foile de pontaj de către director în mod fictiv în condițiile în care profesorul în cauză nu a desfășurat activități cu elevii din clasele I-VIII. În baza pontajului acesta a fost plătit ca și cum a fost prezent”, scrie în email-ul primit pe adresa redacției.

Directorul unității de învățământ, Nechifor Iulian Cătălin, a fost contactat telefonic de către reporterii știri.botoșani.ro. Acesta a declarat că acuzațiile ar veni din partea unui consilier local în cadrul Primăriei din Văculești din partea Partidului Național Liberal (PNL).

„Domnul nu a luat concursul pentru ocuparea postului de director și de atunci se ocupă doar de reclamații. Nu se confirmă ceea ce acuză. Noi avem fișe de pontaj, acestea sunt semnate, activitatea s-a derulat, omul și-a făcut treaba. Cel care reclamă este consilier local și, împreună cu soția sa, fac permanent amândoi reclamații pe adresa Primăriei și pe adrea școlii, indiferent de cine a fost director, asta e de ani și ani”, a declarat Nechifor Iulian Cătălin, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Văculești.

Potrivit sursei citate, cadrul didactic și-ar fi desfășurat activitatea la Școala din Saucenița, pentru că la Văculești nu este spațiul necesar întrucât un corp al unității este în reabilitate și cei mai mulți copii cu CES merg la școală în localitatea respectivă.

Inventează permanent tot felul de lucruri, fac permanent reclamații. Au ani de zile de când tot fac reclamații, indiferent de cine este director sau de ce s-a întâmplat”, a adăugat conducerea unității de învățământ.

Directorul școlii spune că intenționează să deschidă acțiune în instanță, mai ales că se apropie alegerile și se așteaptă să primească reclamații continuu.

„Oricum vreau să dau în judecată, nu mai pot să suport. Ei altceva nu fac, se apropie alegerile și ne așteptăm să facă reclamații cât mai dese. Am mai avut reclamații și cu evaziune fiscală, cu lemne, e incredibil. Niciuna dintre reclamații nu s-a confirmat”, a conchis prof. Nechifor Iulian Cătălin.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
925

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9135

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1298

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...