Activități interactive derulate de elevii Grupului de Acțiuni Antibullying și școlile partenere (fotogalerie)

Activități interactive derulate de elevii Grupului de Acțiuni Antibullying și școlile partenere (fotogalerie)

„Iubirea nu naște violență!” este mesajul transmis de elevii din Grupul de Acțiune Antibullying al Liceului Tehnologic „Petru Rareș” Botoșani, care a fost gazda activității cu tema ,,Ia atitudine!”, parte a proiectului județean „Fii inteligent, nu fi violent!”.

La întâlnirea de astăzi, 27.04.2023, au fost prezenți elevi și profesori, reprezentanți ai următoarelor școli partenere: Școala Gimnazială Nr. 13 Botoșani, Liceul de Artă ,,Ștefan Luchian” Botoșani, Școala Gimnazială „Mihai Constantineanu” Dorobanți și Seminarul Teologic Liceal Ortodox ,,Sfantul Ioan Iacob”  Dorohoi.

Profesorii consilieri coordonatori ai activității au inițiat un exercițiu de energizare denumit ,,Obiecte zburătoare” al cărui scop a fost  acela de a evidenția că una din greutățile cu care se confruntă elevii în școală este bullyingul/violența.

Specialiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară al IPJ Botoșani au prezentat informații despre bullying, cyberbullying și violență și măsurile legale aplicate în astfel de cazuri, în scopul conștientizării și prevenirii fenomenului la nivelul unităților școlare.

În urma desfășurării exercițiului „Planeta fericirii”, propus de moderatorii activității, elevii au ajuns la concluzia că starea de bine din școală depinde de fiecare dintre noi, de modul în care ne implicăm în a ne susține regulile stabilite. Evaluarea activității s-a realizat prin exercițiul „Pictura murală”. Toți elevii au fost  invitați să se ridice și să deseneze sau să scrie pe colile așezate pe zidul interior al sălii o învățătură din activitatea la care au participat și pe care o vor transmite ulterior în școlile în care vor merge.

În continuare, elevi ai școlilor partenere au prezentat exemple de bune practici propuse ca soluții alternative la violență. Corul „Haris” al Seminarului Teologic Liceal Ortodox ,,Sfantul Ioan Iacob”  Dorohoi, dirijat de profesor Răzvan Sarafim, a impresionat publicul printr-un concert care a avut menirea de a ne apropia mai mult de Dumnezeu. Elevii Liceului Tehnologic „Petru Rareș” Botoșani au interpretat sceneta „Tribunalul minorilor – Școala fără violență”, iar cei de la Liceul de Artă ,,Ștefan Luchian” Botoșani, coordonați de prof. Constantin Petrescu, au interpretat instrumental melodii din repertoriul muzicii populare.

Tot acum a avut loc etapa finală a concursului ,,Ia atitudine!’’. Elevii au creat desene, eseuri, prezentări PowerPoint ce conțin mesaje care promovează nonviolența, toleranța și armonia. Lucrările au fost expuse în biblioteca școlii.

Mulțumim tuturor celor implicați în activitate!
















(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
115

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
465

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
177

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...