Activități desfășurate de elevii Școlii Gimnaziale nr. 12 de Ziua Europeană a Limbilor (fotogalerie)

Începând din 2001, Uniunea Europeană și Consiliul Europei sărbătoresc în fiecare an, pe data de 26 septembrie, Ziua Europeană a Limbilor.

Activități desfășurate de elevii Școlii Gimnaziale nr. 12 de Ziua Europeană a Limbilor (fotogalerie)

Ca în fiecare an, și la Școala Gimnazială nr. 12, din Botoșani, au fost organizate manifestări dedicate Zilei Europene a Limbilor, cu scopul de a promova patrimoniul cultural și diversitatea lingvistică, precum și de a încuraja învățarea limbilor străine.

Alături de profesorii coordonatori Carmen Vrabie, Veronica Ilaș, Manuela Drobotă și Irina Temneanu, elevii școlii au explorat diversitatea etnică a orașului Botoșani vizitând Comunitatea Armenilor și Comunitatea Rușilor Lipoveni din Botoșani. Domnul Cristian Lazarovici, președinte al Uniunii Armenilor din România, a explicat elevilor prezența armenilor pe teritoriul României și i-a condus în turul galeriei marilor personalități românești cu ascendențe armenești.

La Comunitatea Rușilor Lipoveni, domnul președinte Ivanov Ovidiu a făcut o incursiune prin istoria tumultoasă a etnicilor, iar elevii au putut admira expoziția etnografică.

Observând contribuția remarcabilă adusă de membrii comunităților etnice la dezvoltarea orașului, putem spune că motto-ul Uniunii Europene, „Unitate în diversitate”, își găsește împlinirea la Botoșani.
 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu devastator, proprietarul găsit carbonizat în interiorul casei! (Foto, Video)

Marţi, 5 Decembrie 2023
700

Tragedia s-a întâmplat la Costești. Flăcările au fost observate de vecini, care au sunat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor. La fața locului s-au deplasat în cel ...

Gestul impresionant făcut de trei frați din Botoșani. ”Le-am strâns mâna și i-am felicitat!” (Foto)

Marţi, 5 Decembrie 2023
473

”Dacă vii la donare, nu veni singur, mai ia pe cineva cu tine!”, a fost mesajul transmis de dr. Loredana Roșca, directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) din Botoșani.  ...

Primăria Botoșani își face propriul Palat, Cosmin Andrei a anunțat și unde va funcționa noua instituție!

Marţi, 5 Decembrie 2023
413

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a făcut anunțul către tineri în cadrul Galei Voluntarului, eveniment desfășurat marți seara în sala Teatrului pentru Copii și Tineret...