A XI-a ediție a Festivalului "Ion Creangă", la Uvertura Mall

A XI-a ediție a Festivalului "Ion Creangă", la Uvertura Mall

Sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 10.00, Uvertura Mall  va fi gazda Festivalului Concurs Interjudețean "Ion Creangă", concurs aprobat și înscris în CAERI, poziția 791 și organizat de Școala Gimnazială "Ştefan cel Mare" în parteneriat cu Asociația Învățătorilor Botoșani.

Concursul se adresează copiilor preşcolari şi şcolari din mai multe județe (Buzău, Ialomița, Iași, Ilfov, Teleorman, Vâlcea, Suceava, Vrancea, Mehedinți etc) și este  structurat pe două secțiuni:

Secţiunea 1-Concurs de creaţie artistică (desene, colaje, măşti), inspirate din opera lui Ion Creangă
Secţiunea 2- Concurs de interpretare, din opera lui Ion Creangă.  

Cel mai frumos mărțișor dăruit românilor a devenit motivul unui proiect menit să atragă elevii la lecturarea operei celui mai iubit povestitor român, Ion Creangă, citit şi recitit de toate generaţiile şi, în egală măsură, necesitatea unor activităţi educative menite să valorizeze copiii talentaţi.

 Între obiectivele concursului se numără educarea respectului faţă de valorile locale şi naţionale, stimularea şi afirmarea potenţialului artistic şi creativ al copiilor din ciclurile preprimar, primar și gimnazial, precum şi formarea unor deprinderi de muncă în echipă care să le dezvolte acestora competenţe reale de interrelaţionare. 

Transformarea  poveştilor  în  scenete, dramatizări, interpretarea  acestora în faţa unui auditoriu mai larg dezvoltă copiilor capacitatea de  analiză, empatie, accesibilizează într-o manieră  activă  conţinuturile literare, creează un prilej de însuşire a unor valori morale, estetice, sociale. Arta de a dramatiza nu presupune doar remodelarea lumii concrete, ci mai ales modelarea spirituală a fiecăruia dintre noi, creează ocazia de reglare a comportamentului vorbitor la copii. (Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
11

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
16

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
27

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...