A început programul „Școală la Cornișa” (video)

Programul prin care circa 470 de elevi din municipiul Botoșani vor beneficia de cursuri gratuite de înot, gimnastică acvatică și relaxare la saună, în cadrul orelor de educație fizică, a debutat, luni, în incinta piscinei interioare a Parcului de Agrement „Cornișa”, unde a fost instruită prima serie de copii.

Sub denumirea „Școală la Cornișa” și în baza unui ghid metodologic, proiectul are ca obiective desfășurarea unor activități educative în regim extrașcolar, încurajarea practicării sportului și sprijinirea performanței.

Programul se derulează prin parteneriatul dintre Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) și Direcția de Servicii Publice (DSPSA), instituții conduse de consilierii locali Ada Macovei și Eugen Țurcanu. 

„Cornișa Aqua Park a pus la dispoziție copiilor din municipiul Botoșani această bază pentru a veni gratuit, în ideea unei investiții în comunitate. O parte dintre copiii care au venit nici nu știau pe unde să intre în complex, deci pentru noi a fost un semnal că lucrurile sunt bune, pentru că educăm copiii din Botoșani și îi învățăm un standard de calitate, le oferim un standard de confort, pentru a folosi piscina. Menționez că o parte dintre profesorii pe care îi avem aici fac voluntariat, din timpul lor, și le mulțumim pentru această cale, pentru că o misiune grea, noi nu avem cultura bazinelor. E prima dată când demarăm un proiect de anvergură cu toate unitățile de învățământ”, a spus Eugen Țurcanu, directorul DSPSA.

„Considerăm că este un început în ceea ce privește educația copiilor pentru viață. Am inițiat multe proiecte județene anul acesta, zece doar ale Inspectoratului, pe diferite teme, astfel încât să formăm copiii pentru o educație cât mai vastă, cât mai diversă, să se obișnuiască și să poată să se descurce în diferite contexte, în diferite medii, situații. E important ca școala să le ofere suportul și sprijinul, pentru că nu toți au posibilitatea să fie educați sau să se autoeduce acasă. Le dăm șansa să învețe și să se distreze, în condiții cu adevărat europene”, a afirmat Ada Macovei, inspectorul general al IȘJ Botoșani.

Beneficiari vor fi elevii din clasele VI-X, pentru fiecare grupă fiind alocate câte șase ore de activități acvatice. Aceștia vor participa la cursuri doar cu acordul părinților, anterior exprimat. DSPSA asigură prezența unui salvamar și a unui supraveghetor.

Programul se va încheia la finele lunii mai.




 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta