60 de profesori din România și Republica Moldova au participat la Simpozionul Transfrontalier „Euroregiunea Prutul de Sus”

Pe 23 octombrie 2021 a avut loc a XII-a ediție a Simpozionului Transfrontalier ”Euroregiunea Prutul de Sus”, sub egida Societății de Geografie din România, filiala Botoșani, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ).

Potrivit reprezentanților instituției, acțiunea s-a desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar din Botoșani, Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga” și parteneri de peste Prut, din Republica Moldova de la Liceului Teoretic ”Vasile Coroban” din Glodeni, Gimnaziului Criva, din Briceni, și Gimnaziului Petrunea, din Glodeni.

Manifestarea științifică, organizată de filiala Botoșani a Societății de Geografie (SGR) din România, condusă de profesor Mihai Poclid și inspector școlar profesor doctor Teodora Estera Ursulică s-a desfășurat în format online și a beneficiat de invitați de renume: prof. univ dr. Corneliu Iațu, președintele SGR România, prof. dr. cercetător științific Octavin Mândruț, prof. dr. Ada Alexandrina Macovei – Inspector Școlar General al ISJ Botoșani și prof. Ana Maria Loghin- Inspector Școlar General Adjunct.

„Comitetul de organizare aduce mulțumiri alese tuturor participanților pentru implicarea și promovarea geografiei la nivel județean, național și internațional. Geografia având rădăcini profunde, ancorate în domeniile științifice și sociale, se transformă într-un liant al acestora și oferă generației actuale posibilitatea de a dobândi o privire de ansamblu asupra vieții și universului. În acest context lucrările prezentate în cadrul simpozionului au permis o ancorare în realitatea înconjurătoare și o creștere a gradului de adaptabilitate la modificările societății în schimbare, printr-o abordare interdisciplinară a fenomenelor geografice în ansamblul lor”, au transmis organizatorii evenimentului.

Au participat un număr de 60 de profesori de geografie din Republica Moldova, județele Botoșani, Iași, din care 37 profesori au susținut comunicări științifice alocate celor 4 secțiuni ale simpozionului, cum ar fi dezvoltarea durabilă și amenajarea teritoriului, geografie generală, populație, așezări, resurse, ecologie și ecoturism.




 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox, 12 mai: Sf. Mc. Ioan Valahul; Sf. Ier. Epifanie, Arhiepiscopul Ciprului, şi Gherman, Patriarhul Constantinopolului

astăzi, 07:00

Sfântul Ioan Valahul s-a născut pe la anul 1644, pe vremea binecredinciosului domn Matei Basarab (1632-1654), şi era din Ţara Românească. A fost luat rob de turci în anul 1659, p...

Show cu ANTONIA și CONNECT-R pe scena de la Cornișa, foc de artificii pentru botoșăneni! (Foto, Video)

Sunday, 11 May 2025

Deși aproape toată ziua a plouat, spre seară soarele a răsărit și asta i-a îndemnat pe botoșăneni să iasă din case și să petreacă alături de Antonia și Connect-R & Band ultima...

Dispar Școala Altfel și Săptămâna Verde din școli și licee, așa cum le știau elevii și profesorii de ani buni!

Sunday, 11 May 2025

Din anul 2011, elevii din întreaga țară se bucură de Școala Altfel, o săptămână în care scapă de ore și merg în excursii, la fast food, în parc și au activită...