60 de profesori din România și Republica Moldova au participat la Simpozionul Transfrontalier „Euroregiunea Prutul de Sus”

60 de profesori din România și Republica Moldova au participat la Simpozionul Transfrontalier „Euroregiunea Prutul de Sus”

Pe 23 octombrie 2021 a avut loc a XII-a ediție a Simpozionului Transfrontalier ”Euroregiunea Prutul de Sus”, sub egida Societății de Geografie din România, filiala Botoșani, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ).

Potrivit reprezentanților instituției, acțiunea s-a desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar din Botoșani, Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga” și parteneri de peste Prut, din Republica Moldova de la Liceului Teoretic ”Vasile Coroban” din Glodeni, Gimnaziului Criva, din Briceni, și Gimnaziului Petrunea, din Glodeni.

Manifestarea științifică, organizată de filiala Botoșani a Societății de Geografie (SGR) din România, condusă de profesor Mihai Poclid și inspector școlar profesor doctor Teodora Estera Ursulică s-a desfășurat în format online și a beneficiat de invitați de renume: prof. univ dr. Corneliu Iațu, președintele SGR România, prof. dr. cercetător științific Octavin Mândruț, prof. dr. Ada Alexandrina Macovei – Inspector Școlar General al ISJ Botoșani și prof. Ana Maria Loghin- Inspector Școlar General Adjunct.

„Comitetul de organizare aduce mulțumiri alese tuturor participanților pentru implicarea și promovarea geografiei la nivel județean, național și internațional. Geografia având rădăcini profunde, ancorate în domeniile științifice și sociale, se transformă într-un liant al acestora și oferă generației actuale posibilitatea de a dobândi o privire de ansamblu asupra vieții și universului. În acest context lucrările prezentate în cadrul simpozionului au permis o ancorare în realitatea înconjurătoare și o creștere a gradului de adaptabilitate la modificările societății în schimbare, printr-o abordare interdisciplinară a fenomenelor geografice în ansamblul lor”, au transmis organizatorii evenimentului.

Au participat un număr de 60 de profesori de geografie din Republica Moldova, județele Botoșani, Iași, din care 37 profesori au susținut comunicări științifice alocate celor 4 secțiuni ale simpozionului, cum ar fi dezvoltarea durabilă și amenajarea teritoriului, geografie generală, populație, așezări, resurse, ecologie și ecoturism.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bătrână trimisă în judecată pentru că i-a pus diazepam în cafea unei alte vârstnice și a prădat-o

Vineri, 20 Mai 2022
454

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au anunțat că au finalizat ancheta și au trimis în judecată o inculpată în vârstă de 74 de ani, recidivistă, car...

Colegiul Economic a dat startul balurilor bobocilor de liceu (fotogalerie)

Vineri, 20 Mai 2022
221

Seria balurilor organizate cu și pentru liceenii din Botoșani a debutat cu gala Colegiului Economic „Octav Onicescu”, desfășurată, miercuri seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor....

Alocația zilnică de hrană pentru cei din centrele rezidențiale de asistență socială va fi de 22 lei. Legea, semnată de șeful statului

Vineri, 20 Mai 2022
76

Alocația de hrană a celor aflați în centrele rezidențiale de asistență socială va fi aliniată la cuantumul ce va fi oferit pacienților internați în spital (măsură aplicabilă d...