58 de elevi au început școala în Penitenciarul Botoșani!

Cadrele didactice îşi vor desfăşura activitatea în cadrul celor șase clase puse la dispoziţie de către administraţia unităţii penitenciare. 

58 de elevi au început școala în Penitenciarul Botoșani!
În data de 10 septembrie 2018, la sediul Penitenciarului Botoșani a avut loc festivitatea de deschidere a anului şcolar 2018 – 2019 pentru un număr de 58 de elevi persoane private de libertate.
 
Reprezentarea din partea unităţii de învăţământ a fost asigurată de prof. Loredana Secrieru, director al Școlii Speciale “Sfântul Stelian” Botoșani.

Ca şi în anii anteriori, activitatea de predare este asigurată de cadre didactice delegate din cadrul instituției de învățământ şi vizează, în principal, materii precum: matematică, limba şi literatura română, biologie, geografie – istorie, precum şi alte materii corespunzătoare curriculei şcolare stabilite la nivel naţional de Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice. 
 
Efectivul înscris în anul şcolar 2018 – 2019 cuprinde un număr de 12 elevi în învăţământul primar, 36 de elevi în învăţământul gimnazial și 11 elevi în cadrul învățământului liceal, cadrele didactice urmând să îşi desfăşoare activitatea în cadrul celor 6 clase puse la dispoziţie de către administraţia unităţii penitenciare. 
 
Conform Legii 254/20013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu  modificările şi completările ulterioare, persoanele private de libertate care promovează un an şcolar beneficiază de 30 de zile considerate ca executate din pedeapsă.

"Educaţia persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administraţia unităţii penitenciare, prin aceasta asigurându-se pregătirea acestora pentru revenirea în societate şi sporirea șanselor de reintegrare socială", a precizat comisar-şef Cristian Ieremie, directorul Penitenciarului Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se caută medic pentru un compartiment important de la Spitalul „Mavromati”, concursul se susține la Iași!

astăzi, 12:52
61

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani anunță scoaterea la concurs a unui post vacant.Este vorba despre un post de medic specialist pe specialitatea hematologie, d...

Îndrăgit duhovnic din Athos, în mijlocul maicilor de la Vorona. ”Vedeți câți oameni a dat Botoșaniul?” (Foto)

astăzi, 12:17
191

Mănăstirea Vorona este o adevărată comoară a Ortodoxiei. Aici, în sobrietatea chiliilor monahale, râvna obștii de viețuitoare continuă cu sârguință lucrarea rodnică de zid...

Anunț important pentru pensionarii botoșăneni, când intră banii pe card?

astăzi, 11:36
174

Casa Județeană de Pensii (CJP) din Botoșani face un anunț important pentru botoșănenii care își încasează pensia pe card.Astăzi, 30 aprilie, au fost operate și validate trans...