300 de elevi din Botoșani s-au întâlnit astăzi cu pompierii în cadrul programul național Școala Altfel (foto)

Copiii sunt atrași de meseria de pompier și, ori de câte ori au ocazia, vizitează subunitățile ISU Botoșani.

Pe de altă parte și salvatorii  vor ca ei să fie cât mai bine informați și organizează, periodic, acțiuni în școli, în parteneriat cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență și cadrele didactice.

Astăzi, în cadrul programului național „Școala Altfel”, peste 300 de elevi de la Școala Gimnazială nr. 11 Botoșani, Școala Gimnazială „Sf. Nicolae” Botoșani și Liceul Tehnologic Todireni s-au întâlnit cu pompierii.

Aceștia le-au vorbit, pe înțelesul lor, ce trebuie să facă să nu ajungă în situații limită, dar și cum să se compote dacă sunt implicați sau martori ai unor evenimente nedorite fie că este vorba de incendii, inundații, cutremur sau descoperirea muniției rămase neexplodate.

În același timp, le-au arătat autospecialele folosite pentru stingerea incendiilor sau pentru salvarea persoanelor implicate în diferite evenimente ce le pot pune viața în pericol și i-au lăsat să probeze costumele de intervenție. Unii dintre ei au testat presiunea furtunelor ca și când ar fi stins un incendiu.

Pirotehnicienii le-au prezentat cele mai frecvente elemente de muniție, rămase neexplodate din timpul celor două conflicte armate, care sunt descoperite pe raza județului Botoșani, autospeciala pirotehnică, aparatura și echipamentele cu care intervin în astfel de situații.

Și pentru că suntem în preajma Sărbătorilor de Iarnă, pompierii le-au explicat și cât este de periculos să se folosească material pirotehnice.

La final le-au oferit materiale informative din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C.”, „Nu tremur la cutremur” și „Ai grijă la cea mai mare grijă – siguranța copilului tău” și i-au sfătuit:

-să nu se joace cu chibrituri, brichete și să nu aprindă lumânări;

-să nu imite lucrurile periculoase pe care le văd pe rețelele de socializare și să nu accepte provocările persoanelor necunoscute;  

-să nu se cațăre în copacii aflați în apropierea liniilor de înaltă tensiune deoarece există pericol de electrocutare;

-să nu se joace în zona căilor ferate și să nu se urce pe vagoanele staționate, nici măcar pentru a face o fotografie;

-dacă văd un cablu electric căzut la pământ sau un panou de electricitate deschis, să se îndepărteze și să cheme un adult să vadă despre ce este vorba.



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțele profesionale ale funcționarilor publici ar putea fi evaluate anual!

Sunday, 23 February 2025

Proiectul, semnat de 55 parlamentari PSD și ai minorităților naționale, între care și de premierul Marcel Ciolacu, propune modificarea și completarea, în acest sens, a Ordonanței de...

Poliția Română: Atenție la solicitările de a vota diverși concurenți la anumite competiții!

Sunday, 23 February 2025

În special, una dintre aplicațiile de mesagerie a devenit un teren fertil pentru autorii care caută să exploateze încrederea și naivitatea utilizatorilor. Sub pretextul simplu al &b...

În această dimineață: Incendiu izbucnit în podul unei case dintr-o localitate din Botoșani!

Sunday, 23 February 2025

Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta în podul casei, unde ardeau câteva grinzi din lemn și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la între...