300 de elevi din Botoșani s-au întâlnit astăzi cu pompierii în cadrul programul național Școala Altfel (foto)

Copiii sunt atrași de meseria de pompier și, ori de câte ori au ocazia, vizitează subunitățile ISU Botoșani.

Pe de altă parte și salvatorii  vor ca ei să fie cât mai bine informați și organizează, periodic, acțiuni în școli, în parteneriat cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență și cadrele didactice.

Astăzi, în cadrul programului național „Școala Altfel”, peste 300 de elevi de la Școala Gimnazială nr. 11 Botoșani, Școala Gimnazială „Sf. Nicolae” Botoșani și Liceul Tehnologic Todireni s-au întâlnit cu pompierii.

Aceștia le-au vorbit, pe înțelesul lor, ce trebuie să facă să nu ajungă în situații limită, dar și cum să se compote dacă sunt implicați sau martori ai unor evenimente nedorite fie că este vorba de incendii, inundații, cutremur sau descoperirea muniției rămase neexplodate.

În același timp, le-au arătat autospecialele folosite pentru stingerea incendiilor sau pentru salvarea persoanelor implicate în diferite evenimente ce le pot pune viața în pericol și i-au lăsat să probeze costumele de intervenție. Unii dintre ei au testat presiunea furtunelor ca și când ar fi stins un incendiu.

Pirotehnicienii le-au prezentat cele mai frecvente elemente de muniție, rămase neexplodate din timpul celor două conflicte armate, care sunt descoperite pe raza județului Botoșani, autospeciala pirotehnică, aparatura și echipamentele cu care intervin în astfel de situații.

Și pentru că suntem în preajma Sărbătorilor de Iarnă, pompierii le-au explicat și cât este de periculos să se folosească material pirotehnice.

La final le-au oferit materiale informative din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C.”, „Nu tremur la cutremur” și „Ai grijă la cea mai mare grijă – siguranța copilului tău” și i-au sfătuit:

-să nu se joace cu chibrituri, brichete și să nu aprindă lumânări;

-să nu imite lucrurile periculoase pe care le văd pe rețelele de socializare și să nu accepte provocările persoanelor necunoscute;  

-să nu se cațăre în copacii aflați în apropierea liniilor de înaltă tensiune deoarece există pericol de electrocutare;

-să nu se joace în zona căilor ferate și să nu se urce pe vagoanele staționate, nici măcar pentru a face o fotografie;

-dacă văd un cablu electric căzut la pământ sau un panou de electricitate deschis, să se îndepărteze și să cheme un adult să vadă despre ce este vorba.



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Instituția Prefectului Botoșani face apel către toți operatorii economici: “Siguranța cetățenilor este prioritate”!

astăzi, 15:55

Astăzi, 4 aprilie 2025, Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a aprobat Planul de măsuri pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, în perioada 7 - 21 aprilie 20...

Butelii cu freon, fără acte, au fost depistate într-un microbuz, în Vama Stânca!

astăzi, 15:40

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu auto condus de un bărbat cu cetățenie ro...

Se reunesc în ceruri! Daniel a plecat din această lume la trei ani după decesul soției: ’’Odihnă veșnică în Împărăția lui Dumnezeu!”

astăzi, 15:20

"Cu Hristos Înainte...", acestea au fost ultimele cuvinte ale lui Daniel, spuse finului său... Azi dimineață, Daniel (36 ani), a plecat spre cele veșnice, alături de ...