130 de ani de la nașterea academicianului Octav Onicescu au fost marcați prin „Conferința Națională de Matematică”

130 de ani de la nașterea academicianului Octav Onicescu au fost marcați prin „Conferința Națională de Matematică”

Astăzi, în incinta Colegiului Național „A.T. Laurian”, a avut loc „Conferința națională de matematică”, pentru a marca 130 de ani de la nașterea academicianului Octav Onicescu.

La conferință au participat cadre didactice, inspectori școlari, cadre universitare din România și Republica Moldova, printre care se numără Radu Gologan, Alexandru Negrescu, Tatiana Veveriţă, Andrei Braicov, Natalia Lupaşco, Dorin Pavel, Maria Pavel, Marcel Teleucă. Istoricul Gheorghe Median va vorbi despre Onicescu şi Botoşanii.

De asemenea, profesorul universitar Radu Gologan, de la Universitatea Politehnică din București a primit o plachetă din partea Primăriei municipiului Botoșani, în semn de recunoștință pentru dedicarea, perseverența, munca și ambiția de care a dat dovadă de-a lungul anilor.

Cadrul universitar predă cursul de analiză matematică în cadrul universității din București. Din anul 2007 este Președintele Societății de Științe Matematice din România. A contribuit la revigorarea publicație Gazeta Matematică.

A fost el însuși olimpic internațional la matematică in 1970 și 1972. De asemeni câștigător al Concursului Gazetei matematice.

De aceeași apreciere din partea Primăriei municipiului Botoșani a beneficiat și profesorul Artur Bălăucă, președintele de onoare al Societății de Științe Matematice – Filiala din Botoșani.

A fost profesorul a nenumărate generații de elevi și autor a numeroase culegeri de matematică. Este inițiatorul Concursului de matematică de la Botoșani, concurs care poartă numele marelui matematician Dimitrie Pompeiu. Din anul 2013 este Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani.

„Pe această cale felicit toți matematicienii care au ales să se dedice științei și să ajute la construirea tinerelor generații. Felicitări!”, a transmis primarul Cosmin Andrei, prezent la conferință.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Intervenție chirurgicală ortopedică în premieră la Spitalul Județean din Suceava

Vineri, 20 Mai 2022
435

O echipă de medici ai secției de Ortopedie a efectuat, joi, o intervenție de reconstrucție acetabulară a hemibazinului stâng folosind alogrefe osoase structurale și morcelate, provenite de...

Reacția unui tânăr medic ajuns la Botoșani: „Surprinzător pentru mine. Pacienții vin deja în stadiul complicațiilor cronice” (video)

Vineri, 20 Mai 2022
1346

Simona Sava este unul dintre tinerii medici specialiști, care au ocupat un post prin concurs la Spitalul Județean „Mavromati”, din Botoșani. Aceasta profesează la Botoșani d...

Iulian Rotariu se menține pe primele locuri la ultramaratonul The Track Namibia

Vineri, 20 Mai 2022
185

Iulian Rotariu se menține pe locul 2 și după a doua cursă din cele nouă ale ultramaratonului The Track Namibia. A terminat cei 70 de kilometri în 7 ore și 33 de minute, cu nouă minute mai...