130 de ani de la nașterea academicianului Octav Onicescu au fost marcați prin „Conferința Națională de Matematică”

130 de ani de la nașterea academicianului Octav Onicescu au fost marcați prin „Conferința Națională de Matematică”

Astăzi, în incinta Colegiului Național „A.T. Laurian”, a avut loc „Conferința națională de matematică”, pentru a marca 130 de ani de la nașterea academicianului Octav Onicescu.

La conferință au participat cadre didactice, inspectori școlari, cadre universitare din România și Republica Moldova, printre care se numără Radu Gologan, Alexandru Negrescu, Tatiana Veveriţă, Andrei Braicov, Natalia Lupaşco, Dorin Pavel, Maria Pavel, Marcel Teleucă. Istoricul Gheorghe Median va vorbi despre Onicescu şi Botoşanii.

De asemenea, profesorul universitar Radu Gologan, de la Universitatea Politehnică din București a primit o plachetă din partea Primăriei municipiului Botoșani, în semn de recunoștință pentru dedicarea, perseverența, munca și ambiția de care a dat dovadă de-a lungul anilor.

Cadrul universitar predă cursul de analiză matematică în cadrul universității din București. Din anul 2007 este Președintele Societății de Științe Matematice din România. A contribuit la revigorarea publicație Gazeta Matematică.

A fost el însuși olimpic internațional la matematică in 1970 și 1972. De asemeni câștigător al Concursului Gazetei matematice.

De aceeași apreciere din partea Primăriei municipiului Botoșani a beneficiat și profesorul Artur Bălăucă, președintele de onoare al Societății de Științe Matematice – Filiala din Botoșani.

A fost profesorul a nenumărate generații de elevi și autor a numeroase culegeri de matematică. Este inițiatorul Concursului de matematică de la Botoșani, concurs care poartă numele marelui matematician Dimitrie Pompeiu. Din anul 2013 este Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani.

„Pe această cale felicit toți matematicienii care au ales să se dedice științei și să ajute la construirea tinerelor generații. Felicitări!”, a transmis primarul Cosmin Andrei, prezent la conferință.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Șofer fără permis, dat în vileag de un echipaj de jandarmi. Acestuia i s-a întocmit dosar penal

astăzi, 15:19
104

În cursul zilei de marți, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au fost sesizați de către un echipaj de jandarmi, cu privire la faptul că pe strada Independenței se depla...

Un bărbat de 62 de ani a făcut accident pe fondul beției

astăzi, 15:15
89

Marți, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Drochia, din municipiul Dorohoi, s-a produs un accident soldat cu avarii.Poliți...

Pietoni nedisciplinați, amendați de polițiști. Nici șoferii vitezomani nu au scăpat de sancțiuni

astăzi, 15:12
47

La data 30 noiembrie 2022 polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere care au ca principală cauză generatoare abaterile comise de către...