113 candidați au promovat și obținut definitivarea în învățământul preuniversitar la Botoșani

113 candidați au promovat și obținut definitivarea în învățământul preuniversitar la Botoșani

Inspectoratul Școlar al Județului Botoșani a anunțat rezultate finale la definitivarea în învățământul preuniversitar.

În județul Botoșani, rata finală de promovare înregistrată la examenul național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2021), după soluționarea contestațiilor, este 76.87% (în creștere cu 3,40%, comparativ cu rezultatele inițiale - 73,47 %).

Astfel, după evaluarea contestațiilor depuse (28), 113 de candidați au reușit să obțină medii mai mari sau egale cu 8 (opt), în condițiile în care, după afișarea primelor rezultate, fuseseră declarați promovați 108 de candidați.

“Conform legislației în vigoare, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului”, a explicat ISJ Botoșani într-un comunicat.

La proba scrisă din această sesiune, la nivelul județului Botoșani, au fost prezenți 158 de candidați (96,34%). Dintre aceștia, 10 candidați s-au retras.

Astfel, din totalul celor 147 de candidaţi cu lucrări evaluate inițial, în urma soluționării contestațiilor 113 candidați au obținut note situate pe segmentul 8 - 10 ( 108 la prima afișare). Dintre aceștia, 4 candidaţi au fost notați cu 10, iar 19 candidați cu note între 9,50 și 9.99.

De asemenea, 31 de candidați au primit note între 5 și 7,99 (contestațiile au generat modificări de note pentru 5 de candidați). Cu note sub 5 au încheiat proba 3 candidați.

“Cadrele didactice care promovează acest examen dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar”, a  mai adăugat ISJ.

 

Spune-ne opinia ta