Zeci de sesizari penale pe numele agentilor economici botosaneni: Prejudiciul depaseste 35 milioane lei!

Zeci de sesizari penale pe numele agentilor economici botosaneni: Prejudiciul depaseste 35 milioane lei!

 Radu Turcanu  

Au incercat sa pacaleasca statul, prejudiciind bugetul general consolidat cu milioane de lei, insa au ajuns pe mana justitiei. Zeci de agenti economici botosaneni s-au ales cu sesizari penale, in urma inspectiilor facute de catre inspectorii Directiei Generale a Finantelor Publice Botosani.

Potrivit directorului DGFP, Radu Turcanu, in cursul acestui an au fost inaintate Parchetului  76 de sesizari penale, prejudiciul total fiind de peste 36 de milioane de lei.

Cele mai multe plangeri penale, respectiv 44, au fost formulate pe numele unor patroni care cu intentie nu au achitat obligatiile catre bugetul de stat.

"Majoritatea sesizarilor se incadreaza la incalcarea prevederilor articolului 6 din Legea 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, respectiv retinerea si nevarsarea cu intentie  in cel mult 30 zile de la scandenta a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa", a declarat Radu Turcanu.

De asemenea, au fost formulate sesizari si pe numele unor agenti economici care au ascuns bunuri sau sursa impozabila sau taxabila, au omis evidentierea in actele contabile ori in alte documente legale a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, ori s-au sustras  de la efectuarea verificarilor financiare fiscale sau vamale, prin declararea unor sedii fictive.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
91

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
97

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
28

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...