Zeci de comercianți disciplinați de polițiștii locali

Zeci de comercianți disciplinați de polițiștii locali

Având în vedere Planul de Acţiune nr. 1662/11.04.2023, întocmit la nivelul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte din cadrul Poliţiei Locale Botoşani cu privire la vânzarea ambulantă a cărnii de miel sau a produselor lactate în condiţii improprii pe căile de acces ale Pieţei Centrale, inclusiv în parcări, în dimineața zilei de 13 aprilie, polițiștii locali au desfăşurat misiuni pentru identificarea comercianţilor neautorizaţi.

Astfel, poliţiştii locali au îndrumat către administraţie un număr de 34 comercianţi, ce ofereau spre vânzare produse agricole de sezon în faţa şi în lateralul magazinului Veritas (direct de pe paviment), pentru alocarea de locuri la mesele libere din piaţă astfel încât actul de comerţ să se realizeze în condiţii civilizate.

Alte 10 persoane care intenţionau să vândă păsări vii pe aleile de acces în piaţă au fost îndepărtate din zonă, iar în parcarea supraterană din faţa magazinului BIG, poliţişti locali au depistat o persoană ce oferea spre vânzare carne de miel în carcasă, direct din autoturism.

Pentru fapta sa, numitul M. M. a fost sancționat contravențional conform prevederilor HCL nr. 292/2017, cu amendă în cuantum de 200 lei, deoarece vânzarea oricăror produse pe suprafeţele destinate circulaţiei pietonilor, parcărilor cu plată sau direct din vehicule fără acordul Primăriei municipiului Botoşani nu este permisă.

În contextul evenimentelor ce vor avea loc în intervalul 21-23 aprilie, poliţiştii locali vor desfăşura misiuni, în diferite zone ale municipiului:

* Pietonalul Unirii, cu ocazia „Târgul Meşterilor Populari”

* Parc Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa, cu ocazia “Zilelor Municipiului Botoşani” pentru:

a) Prevenirea actelor şi faptelor de comerţ ilicit desfăşurate în zona publică supusă monitorizării autorităţii locale, respectiv Pietonalul Unirii (între Cofetaria Unirii și Muzeul Județean Botoşani) şi zona de food court organizată în Parcul Cornişa;

b) Identificarea agenţilor economici participanţi la evenimente, verificarea legalităţii activităţii desfăşurate şi aducerea la cunoştinţă a obligaţiilor ce le revin în ceea ce priveşte:

 - modul de amplasare a corturilor, tonetelor;

 - aprovizionarea agenţilor economici;

 - afişarea preţurilor produselor comercializate;

 - depozitarea deşeurilor rezultate în urma activităţii.

 - igienizarea suprafeţei ocupate.

c) Identificarea „comercianţilor” neautorizaţi şi aplicarea măsurilor ce se impun;

d) Prevenirea distrugerii spaţiilor verzi, a mobilierului urban;

e) Asigurarea măsurilor de ordine alături de poliţiştii locali din cadrul Serviciului ordine şi linişte publică.

(Comunicat de Poliția Locală)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
92

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
115

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
119

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...