Veste excelentă pentru economia de la Botoșani: Producția agricolă din acest an este peste media anilor anteriori

Veste excelentă pentru economia de la Botoșani: Producția agricolă din acest an este peste media anilor anteriori

Peste 60 la sută din suprafața agricolă a județului Botoșani, cultivată cu grâu, rapiță, orz, orzoaică și plante triticale, este recoltată.

Conform celor declarate de directorul Direcției Agricole Județene, Cristian Delibaș, agricultorii botoșăneni sunt în plin proces de recoltare și după toate estimările, recoltele din acest an sunt peste media anilor anteriori.

Ne aflăm în plină campanie de recoltare a culturilor de toamnă. Peste 60 la sută din suprafața cultivată cu grâu este recoltată, în timp ce culturile de rapiță au fost recoltate de pe suprafețe ce depășesc 75%. La orz și orzoaică, campania de recoltare este pe final, urmând ca în cursul săptămânii viitoare să debuteze recoltările la secară și plante triticale. Dacă în alte zone ale țării s-au înregistrat fenomene de secretă, la Botoșani, producțiile sunt peste media anilor anteriori, dar o situație exactă vom avea la finalul campaniei de recoltare. Vremea este favorabilă, la nivelul județului Botoșani nu s-a înregistrat un deficit de umiditate la nivelul solului și putem spune că a fost un an agricol bun, a declarat directorul DAJ, Cristian Delibaș.

Conform celor declarate reprezentanții Direcției Agricole Județene, precipitațiile din acest an înregistrate la nivelul județului Botoșani, au adus un aport semnificativ la producția de cereale din acest an.

 

Spune-ne opinia ta