TVA nu va depăşi 9% la produsele alimentare şi medicamente

TVA nu va depăşi 9% la produsele alimentare şi medicamente

Taxa pe Valoarea Adăugată nu va depăşi 9% la produsele alimentare şi medicamente, a dat asigurări premierul Marcel Ciolacu, după Consiliul Politic Naţional al PSD, în care s-au stabilit priorităţile legislative ale formaţiunii pentru sesiunea parlamentară de toamnă.

Între acestea se numără o lege pe care guvernul ar urma să îşi asume răspunderea şi care să conţină reforma administraţiei, modificările fiscale şi planul de combatere a evaziunii. O altă prioritate este legea pensiilor, social-democraţii dorind ca actul normativ să fie finalizat până la 1 ianuarie.

„Și cei de la Comisie şi noi ştim că sunt foarte multe inechităţi în vechea Lege a pensiilor. În continuare avem pensii de 1.500 lei, dar şi pensii de 30-40.000 lei. Trebuie să intervenim, avem această obligaţie, ca şi stat, ca să închidem cât mai mult din acest decalaj major”, a afirmat Marcel Ciolacu, conform Rador.

Între priorităţile legislative ale social-democraţilor, anunţate de premierul Marcel Ciolacu, se numără şi înăsprirea pedepselor pentru şoferii prinşi băuţi sau drogaţi. Pe lângă sancţiunile existente, ar trebui ca aceştia să nu mai aibă dreptul de a deţine un permis de conducere timp de 10 ani, iar în cazul unei infracţiuni chiar să li se confişte maşina. 

 

Spune-ne opinia ta