Suntem intr-o mare criza a fortei de munca: Din 10 oameni chemati la interviu, doar unul se prezinta!

"Din 10 ingineri din Satu-Mare, Botosani, Iasi, orase foarte indepartate, imi veneau 10 ingineri la interviu. Aceasta in conditiile in care aveau seara tren din Botosani, dimineata ajungeau in Bucuresti...  Astazi, in Bucuresti, doar traversezi un bulevard, si din zece chemati vine unul"

Suntem intr-o mare criza a fortei de munca: Din 10 oameni chemati la interviu, doar unul se prezinta!

   Foto: CC0 Creative Commons

Romania se confrunta cu o criza acuta a fortei de munca, iar situatia se deterioreaza din ce in ce mai mult, a declarat, joi, Leonard Rizoiu, CEO al companiei de recrutare LeoHR, in cadrul conferintei "Economia digitala - ce poate sa castige Romania?".

"Piata fortei de munca nu isi revine si vorbim de toate pozitiile, de la operator de productie pana la director general, este o provocare sa gasesti un om care sa se potriveasca in compania ta, care sa aiba valori, principii, asa cum ti-ai dori", a sustinut Leonard Rizoiu, citat de Business24.

El a citat un studiu potrivit caruia Romania se afla pe locul doi in lume, dupa Taiwan, ca deficit al fortei de munca. "Suntem intr-o mare criza a fortei de munca, iar lucrurile se deterioreaza din ce in ce mai mult. Realitatea este foarte grava. Din zece oameni chemati la interviu, apare unul singur", a completat reprezentantul companiei de recrutare.

Rizoiu a comparat situatia cu experienta sa din 2002, cand, din pozitia de reprezentant al departamentului de resurse umane al uzinei Dacia de la Mioveni, primea candidati care erau dispusi sa strabata toata tara ca sa vina la interviu.

"Inginerii trimiteau CV prin posta, scris de mana. Din 10 ingineri din Satu-Mare, Botosani, Iasi, orase foarte indepartate, imi veneau 10 ingineri la interviu. Aceasta in conditiile in care aveau seara tren din Botosani, dimineata ajungeau in Bucuresti, schimbau trenul spre Pitesti, de unde luau o rata, un autobuz pana la Mioveni, iar, cum uzina Dacia este la cinci kilometri de Mioveni, veneau pe jos de acolo. Si veneau la interviu. Astazi, in Bucuresti, eu sunt la Charles de Gaulle Plaza, unde este statia de metrou si doar traversezi un bulevard, si din zece chemati vine unul", a relatat el. 

Sursa: Business24

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Viață de coșmar în blocurile-ghetou de la țară. Au fost construite de comuniști acum 50 de ani

astăzi, 10:23
12

Sute de săteni, din județul Botoșani, trăiesc o viață de coșmar în blocurile din mediul rural ridicate în comunism pentru administrațiile CAP-urilor și ale primăriilor. Nu au uti...

Un copil de șapte luni este internat cu Covid-19

astăzi, 08:45
140

Un copil de doar șapte luni este cel mai tânăr pacient, infectat cu Covid-19. Fetița a fost dusă la spital de către mama ei, din cauza simptomelor pe care le avea, fiind diagnosticată cu o...

Încă trei decese puse pe seama Coronavirusului

Miercuri, 19 Ianuarie 2022
329

Autoritățile sanitare confirmă încă trei decese de coronavirus, la Botoșani. Este vorba de o femeie de 81 din Călărași, o alta de 83 de ani, din Hudești și un bărbat de numai 42 de an...