Statistici: 583 de persoane au fost angajate prin intermediul AJOFM Botoșani în primele două luni din 2021

Statistici: 583 de persoane au fost angajate prin intermediul AJOFM Botoșani în primele două luni din 2021

Nu mai puțin de 583 persoane au fost angajate de la începutul acestui an până la finele lunii februarie prin intermediul AJOFM în companiile din județul Botoșani, aproape jumătate, respectiv 248, fiind femei.

Într-un comunicat de presă, AJOFM Botoșani a explicat că din totalul persoanelor ocupate până la finele luni februarie, 237 au peste 45 de ani, 72 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 85 au între 25 și 35 de ani, iar 189 sunt tineri sub 25 de ani, toți din categoria de tineri care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 285 provin din mediul urban, iar 298 persoane sunt din mediul rural, a mai precizat sursa citată.

“Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale 225 persoane (38,59%), urmate de cele cu învățământ profesional 127 persoane(21,78%). Numărul celor cu învățământ gimnazial este de 107 persoane, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 55 persoane. Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Botoșani , 269 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, a explicat în comunicatul de presă Directorul executiv al AJOFM Botoșani, Teodor Dimitriu.

Pe de altă parte, instituția a mai precizat că pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

“Astfel, în perioada ianuarie-februarie 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1522 persoane”, a mai adăugat Dimitriu.

Reamintim că în județul Botoșani,cifrele oficiale arată că locuiesc 412626 persoane, din care doar 56732 au un loc de muncă, ceea ce arată că aproximativ una din șapte persoane au un loc de muncă.

 

Spune-ne opinia ta