Revoluția dronelor în agricultură. Fermierii botoșăneni adoptă tehnologia de vârf pentru sporirea culturilor agricole

Revoluția dronelor în agricultură. Fermierii botoșăneni adoptă tehnologia de vârf pentru sporirea culturilor agricole

Fermierii din județul Botoșani manifestă un interes tot mai ridicat față de abordarea inovatoare a proceselor din agricultură, printre tehnologiile utilizate numărându-se și tratarea plantațiilor cu ajutorul dronelor.

„Toți utilizatorii de asemenea echipamente sunt înregistrați la Autoritatea Aeronautică, dețin licență de utilizare, dețin autorizație pentru utilizarea lor. Ei sunt înregistrați la Unitatea Fitosanitară, unitate care autorizează folosirea echipamentelor așa cum sunt folosite și celelalte echipamente de administrat fertilizanți și îngrășăminte în stil clasic”, a spus Cristian Delibaș, directorul Direcției Județene de Agricultură.

Dronele permit monitorizarea și intervenția cu precizie asupra culturilor agricole, fiind echipate cu senzori și camere avansate, capabile să colecteze date detaliate despre sănătatea și starea culturilor. Astfel, agricultorii pot identifica rapid zonele afectate de boli, dăunători sau stres hidric, înlesnind  intervenții preventive și o gestionare mai eficientă a resurselor.

De asemenea, dronele pot crea hărți detaliate 3D ale terenurilor agricole, identificând variațiile de sol, umiditate și altitudine și aplicând cantitatea potrivită de fertilizant sau erbicid acolo unde este nevoie.

 

Spune-ne opinia ta