Restaurantele mai au doar o zi la dispoziţie pentru a se conforma noilor reguli privind produsele pe care le servesc

Restaurantele mai au doar o zi la dispoziţie pentru a se conforma noilor reguli privind produsele pe care le servesc.

De la 15 martie intră în vigoare obligaţia ca meniurile să conţină detalii referitoare la toate ingredientele produselor alimentare şi valorile lor nutriţionale, informează Rador.

Aşa cum la cumpărarea unui produs ambalat eticheta trebuie să conţină toate ingredientele, şi la unităţile de alimentaţie publică oamenii au dreptul să ştie dacă gustul este natural sau dacă provine din aditivi, argumentează Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Informaţiile detaliate trebuie să apară şi pe site-urile operatorilor economici care primesc comenzi de mâncare online, astfel încât consumatorul să fie foarte exact informat referitor la preparate. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

IPJ Botoșani: Apel la respectarea regulilor de circulație în condiții de iarnă!

Friday, 10 January 2025

În contextul condițiilor meteo nefavorabile, pentru creșterea gradului de siguranță în deplasările pe drumurile publice și pentru  prevenirea cauzelor generatoare de evenimente ...

Încă o veste bună pentru români: Din 31 martie 2025, pot intra fără viză în Statele Unite!

Friday, 10 January 2025

„Au trecut doar 10 zile de când am fost admiși pe deplin în spațiul Schengen, iar astăzi am primit de la Departamentul de Stat și Departamentul pentru Securitate Internă anunțu...

Sindicatul Lucrătorilor Poştali vrea modernizarea Poştei Române: „Închiderea oficiilor poştale nu este o soluţie!”

Friday, 10 January 2025

„Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România vă adresează această scrisoare pentru a evidenţia gravitatea deciziilor şi declaraţiilor Directorului General Valentin Ştefan, precum ...