Restaurantele mai au doar o zi la dispoziţie pentru a se conforma noilor reguli privind produsele pe care le servesc

Restaurantele mai au doar o zi la dispoziţie pentru a se conforma noilor reguli privind produsele pe care le servesc.

De la 15 martie intră în vigoare obligaţia ca meniurile să conţină detalii referitoare la toate ingredientele produselor alimentare şi valorile lor nutriţionale, informează Rador.

Aşa cum la cumpărarea unui produs ambalat eticheta trebuie să conţină toate ingredientele, şi la unităţile de alimentaţie publică oamenii au dreptul să ştie dacă gustul este natural sau dacă provine din aditivi, argumentează Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Informaţiile detaliate trebuie să apară şi pe site-urile operatorilor economici care primesc comenzi de mâncare online, astfel încât consumatorul să fie foarte exact informat referitor la preparate. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România se înarmează. MApN cumpără rachete din Franța. Contract de peste 600 de milioane de euro!

Wednesday, 26 November 2025

Armata României va avea rachete antiaeriene MANPAD MISTRAL, după ce Ministerul român al Apărării şi Ministerul Forţelor Armate şi al Veteranilor din Republica Franceză au semnat con...

Memorialul Ipotești: „Despre ce vorbim când vorbim despre traducere” cu Stilyan Deyanov și Dan Coman!

Wednesday, 26 November 2025

Proiectul „Traducători și scriitori în dialog”, lansat în 2024 sub auspiciile Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT), este organizat în ...

Percepția că doar populația suportă măsurile Guvernului este „realistă”, admite președintele Nicușor Dan!

Wednesday, 26 November 2025

Într-un context politic tensionat, marcat de discuții aprinse în interiorul coaliției de guvernare privind reformele din administrație și modul în care statul gestionează cheltu...