Restaurantele mai au doar o zi la dispoziţie pentru a se conforma noilor reguli privind produsele pe care le servesc

Restaurantele mai au doar o zi la dispoziţie pentru a se conforma noilor reguli privind produsele pe care le servesc.

De la 15 martie intră în vigoare obligaţia ca meniurile să conţină detalii referitoare la toate ingredientele produselor alimentare şi valorile lor nutriţionale, informează Rador.

Aşa cum la cumpărarea unui produs ambalat eticheta trebuie să conţină toate ingredientele, şi la unităţile de alimentaţie publică oamenii au dreptul să ştie dacă gustul este natural sau dacă provine din aditivi, argumentează Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Informaţiile detaliate trebuie să apară şi pe site-urile operatorilor economici care primesc comenzi de mâncare online, astfel încât consumatorul să fie foarte exact informat referitor la preparate. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noi reguli în spitalele din România. Ce date vor apărea din septembrie pe site-urile unităţilor medicale

astăzi, 16:30

Noi reguli în spitalele din România. Din luna septembrie unităţile medicale vor trebui să publice pe site-ul lor o serie de indicatori de transparență, anunță ministrul Sănătăți...

„Litoralul pentru toți” începe pe 1 septembrie: Programul se extinde și în sud!

astăzi, 15:40

Cea de-a 47-a ediţie a programului „Litoralul pentru toţi" se desfăşoară pe parcursul lunii septembrie, perioadă în care turiştii pot beneficia de tarife reduse cu până ...

Ce se întâmplă cu pachetul 2 de măsuri de austeritate. Surse: Ședința de guvern se amână, Bolojan vrea să discute cu Grindeanu

astăzi, 13:56

Ilie Bolojan vine în Parlament, săptămâna viitoare, pentru a angaja răspunderea guvernului său pentru pachetul 2 de măsuri de austeritate. Potrivit surselor Antena 3 CNN, ședința...