“Rapsozii Botoșanilor”cântă în deschiderea AGRALIM 2019

“Rapsozii Botoșanilor”cântă în deschiderea AGRALIM 2019

Direcția Agricolă Județeană BOTOȘANI, a anunțat astăzi că în deschiderea AGRALIM 2019, eveniment care se va desfășura la Iași în perioada 19 - 22 septembrie 2019, vor cânta “Rapsozii Botoșanilor”.

Manifestarea se dorește a fi cel mai mare eveniment agrar din regiunea Moldovei și se va desfășura în perioada 19 - 22 septembrie, la Centrul Expozițonal Transagropolis, din Lețcani, DE 583 Iași.

Direcția Agricolă Județeană BOTOȘANI, în calitate de partener instituțional, a anunțat că programul de vizitare este joi, 19 septembrie: 12,00 - 17,00, vineri 20 septembrie și sâmbătă 21 septembrie: 09,00 - 17,00 și duminică 22 septembrie: 9,00 - 14,00.

Ediţia din acest an a Târgului AGRALIM va reuni peste 150 de companii şi branduri din sectorul agricol, care vor prezenta publicului vizitator o ofertă complexă de tractoare, utilaje şi tehnică agrară, uscătoare, silozuri, maşini de transport cereale, tehnologii şi echipamente pentru irigaţii, sere şi solarii, material săditor, seminţe, pesticide şi îngrăşăminte chimice, echipamente şi tehnologii pentru creşterea animalelor, nutreţuri combinate şi hrană pentru animale, produse de uz veterinar, servicii de certificare agricultură ecologică, bicombustibili, servicii financiare şi leasing, soluţii informatice pentru agricultură.        

Simultan cu expoziţia de echipamente şi tehnică agrară, va fi organizată Expoziţia de Animale de Rasă Excelenţa în Zootehnie, care va reuni cele mai frumoase exemplare de bovine, ovine şi caprine.

În cadrul acțiunii, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în calitate de Punct Local de Contact al Rețelei Enterprise Europe Network, organizează, în data de 20 septembrie, evenimentul de brokeraj intitulat ˝Întâlnire Transnațională Ucraina-România”.

Evenimentul va fi organizat la Casa Fermierilor, în cadrul Târgului AGRALIM. Acest eveniment oferă ocazia celor interesați să stabilească întâlniri bilaterale cu cei peste 30 de reprezentanți ai delegației din Ucraina formată din reprezentanți ai Agroclusterului Dniester, proprietari de întreprinderi medii și mari, fermieri specializați în cultivarea boabelor și culturilor industriale, horticultură, creșterea animalelor, producția de lactate etc.

Totodată, în același timp cu Târgul pentru Fermieri AGRALIM, în perioada 19 – 22  septembrie se va desfăşura Festivalul Micilor Producători, un eveniment de susţinere şi promovare a producătorilor locali şi a patrimoniului cultural rural din Regiunea de Nord – Est.

Festivalul are conceptul unui eveniment popular agrar care sărbătorește producătorul agricol și roadele pamântului, si va oferi publicului 4 zile de tradiție, de spectacol și de explorare culturală si gastronomică.

Peste 30 producători agricoli din cele 6 judeţe din Regiunea de Nord – Est şi-au anunţat prezenţa la eveniment cu preparate tradiţionale din carne şi specialităţile afumate, brânzeturi, varietăţi de dulceţuri, gemuri şi compoturi, borcane de zacuscă, tocană şi ghiveci, miere de albine şi derivate, prăjituri de casă, legume şi fructe de sezon.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
87

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
78

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
149

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...