Produsele alimentare de bază se vor ieftini. Ce cuprinde lista transmisă de retaileri

Produsele alimentare de bază se vor ieftini. Ce cuprinde lista transmisă de retaileri

Prețurile unora dintre produsele alimentare de bază vor fi reduse în următoarea perioadă, după negocieri purtate între Guvern și marile lanțuri de magazine, a anunțat joi premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, produsele care se vor ieftini sunt pâinea, laptele, brânzeturile, carnea, ouăle, făina, mălaiul, uleiul, legumele şi fructele. Ciolacu subliniază că reducerea nu va pune presiune pe producătorii români.

„Aș vrea să încep cu o veste bună. Am primit deja răspunsul marilor lanțuri de magazine la propunerea noastră privind schema de reducere a prețurilor la alimentele de bază. Şi vă pot spune că retailerii au transmis deja o primă listă cu produsele vizate. Avem astfel toate condițiile pentru ca în perioada următoare să finalizăm un acord sau un act normativ, şi chiar aș dori să le mulțumesc pentru promptitudine şi pentru această abordare. Asta înseamnă o scădere garantată a prețului la unele produse de bază din gama celor indispensabile populației. Şi aici ne referim foarte clar la: pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume şi fructe proaspete. Vreau să subliniez foarte clar: va fi o scădere care nu va pune presiune pe producătorii români. Cred că românii merită din plin un asemenea gest sub forma unui efort comun al statului şi al mediului privat”, a afirmat premierul.

Marcel Ciolacu a avut marți, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanții Asociației marilor rețele comerciale din sectorul alimentar, discuțiile fiind axate pe stabilirea unui mecanism funcțional agreat între Guvern şi mediul privat pentru reducerea prețului la produse alimentare de bază.

 

Spune-ne opinia ta