Producătorii români îşi vor putea vinde legumele şi fructele în supermarketuri

Producătorii români îşi vor putea vinde legumele şi fructele în supermarketuri

Producătorii români îşi vor putea vinde legumele şi fructele în supermarketuri de săptămâna viitoare.

Sâmbătă au fost semnate primele contracte între fermieri şi Casa de Comerţ Unirea, care va prelua produsele şi le va distribui ulterior în magazine.

Casa de comerţ va face direct plăţile către producători, care vor putea astfel să îşi primească imediat banii pe marfă.

Precizările au fost făcute de ministrul agriculturii, Petre Daea, prezent la lansarea unei campanii de promovare a agriculturii româneşti. El a anunţat în acelaşi timp că 780.000 de fermieri afectaţi de secetă vor fi despăgubiţi, scrie Rador.

Petre Daea a menţionat că aceştia îşi pot depune dosarele până pe 15 noiembrie pentru a primi banii. În plus, statul va da şi subvenţii mai mari pentru pregătirea producţiei de anul viitor.

„Banii vor fi daţi după ce se încheie aceste procese de constatare. După 15 noiembrie, suntem pregătiţi pentru 780.000 de fermieri, iar acum avem procesate datele pentru 730.000. Începem să le dăm avansul pentru producţia din 2022/ 2023. Subvenţiile la agricultură se dau în avans. Anul acesta va fi mai mare, pentru că dăm în procent de 70% iar pentru prima dată în România dăm 70% şi pentru animale”, a afirmat Petre Daea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

astăzi, 17:22
60

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
120

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
1244

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...