Prețul motorinei scade la minimul ultimelor 9 luni, dar se menține diferența mare față de benzină

Prețul motorinei scade la minimul ultimelor 9 luni, dar se menține diferența mare față de benzină

Prețul motorinei standard în România a scăzut și s-a întors la nivelul din prima parte a lunii martie, când era pe un trend ascendent pornit de invazia rusă în Ucraina.

Astfel, potrivit Plinul.ro, cel mic preț al motorinei standard în România este de 8,11 lei pe litru, însă cu compensarea de 50 de bani de la stat aplicată se ajunge la nivelul de 7,61 lei pe litru. Motorina premium a înregistrat și ea o scădere de preț, coborând sub 8 lei litru. Motorina standard n-a mai avut acest preț din 9 martie 2022, când se vindea cu 7,67 lei pe litru.

Prețul motorinei în România a crescut puternic după începerea războiului din Ucraina, pe 24 februarie, iar în câteva săptămâni (10 martie) sărise de 8 lei pe litru. Spre deosebire de benzină, care după această dată a înregistrat scăderi sau stagnări, motorina a continuat să crească, fiind primul dintre cei doi carburanți care a depășit prețul de 9 lei pe litru pentru sortimentul standard, pe 7 iunie.

Prețul maxim a fost atins pe 30 iunie, de 9,22 lei pentru un litru de motorină standard. Aplicarea compensării de 50 de bani de către stat a redus prețul și chiar dacă până în ziua de azi au mai existat creșteri, prețul motorinei n-a mai depășit 8,58 de lei pe litru (10 noiembrie), scrie Digi24.

Scăderea prețului la motorină s-a efectuat concomitent cu reducerea prețului la benzină, astfel încât ecartul între cei doi carburanți s-a menținut. În prezent, există o diferență de aproximativ 1,3 lei între prețul benzinei standard și prețul motorinei standard.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Scumpirea carburaților din ultimele zile ar putea readuce compensarea de 50 de bani la pompă

Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
61

Guvernul ia în calcul reintroducerea compensării de 50 de bani la carburanți. Potrivit unor surse Digi24, la nivelul guvernului vor începe discuții despre o posibilă reintroducere a co...

FC Botoşani l-a transferat pe Andrei Ureche la FC Braşov

Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
407

FC Botoşani a anunţat, vineri, că l-a transferat la FC Braşov pe portarul Andrei Ureche.„FC Botoşani anunţă că a ajuns la un acord cu FC Braşov pentru transferul definitiv al portar...

Marius Budăi anunță creșterea indemnizațiilor sociale. De când se va aplica majorarea

Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
359

Ministrul Muncii a anunțat că indemnizațiile sociale vor fi actualizate cu rata inflației. Marius Budăi a vorbit și despre posibilitatea ca unele sporuri să fie luate în considerare la ca...